Gemeente Sint-Oedenrode


Afscheid burgemeester

Een afscheidsmail aan de burgemeester?
www.sint-oedenrode.nl

Verleende vergunningen / verkeersmaatregelen

Fokpaardendag
Op zaterdag 23 augustus organiseert de Stichting Fokpaardendag weer haar jaarlijkse fokpaardendag bij manege "de Pijnhorst" tussen 08.00 uur en 18.00 uur.

Accordeondag Café "de Dorpsherberg"
Op zondag 24 augustus organiseert Café "de Dorpsherberg" een accordeondag ter hoogte van het Café aan de Pastoor Smitsstraat. In het kader van de veiligheid van bezoekers en deelnemers zal de Pastoor Smitsstraat ter hoogte van Café "de Dorpsherberg" tussen 12.00 uur en 18.00 uur worden afgesloten voor verkeer, en zal het verkeer worden omgeleid via het Dorpsplein

Afdeling Sport, Educatie en Cultuur,
Tel. (0413)481313

Aanvragen bouwvergunning
Paulinastraat 46, wijzigen gevel van garage
Huisakkerweg 12, uitbreiden woning

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel.(0413)481340

Verleende bouwvergunningen
Kastanjestraat 24, uitbreiden woning
Mariannestraat 4, uitbreiden woning
Anjerlaan 48, plaatsen garagedeur
Hertog Janstraat 52, uitbreiden woning

Tegen bovengenoemde besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de uitreiking of verzending hiervan een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en Wethouders.
Het indienen van bezwaar schorst de werking van ons besluit niet. Het kan zijn dat u van mening bent dat hierdoor een onaanvaardbare situatie ontstaat, die zo spoedeisend is dat op korte termijn een voorlopige voorziening moet worden getroffen. In dat geval kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA, te 's-Hertogenbosch, schriftelijk verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, hiervoor worden afzonderlijk leges in rekening gebracht.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481339

Aan- en bijgebouwen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij hun de volgende bouwplannen zijn ingediend:
Bouw berging aan de Kruidenlaan 36, v.r.v. fam. Van Rooij Bouw carport aan de Vlas 1, v.r.v. J. Verbunt

De bouwplannen voldoen niet aan de ter plaatse geldende bestemmingsplannen.
Burgemeester en wethouders hebben op 17 januari 2000 de gewijzigde verruimde regeling voor het bouwen van aan- en bijgebouwen vastgesteld als beleid dat wordt gehanteerd bij het toepassen van vrijstelling volgens artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Aangezien de genoemde bouwplannen voldoen aan de verruimde regeling zijn burgemeester en wethouders in principe bereid via artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen.

De op deze zaken betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 21 augustus 2003 gedurende 4 weken ter inzage op de afdeling Bouwen en Milieu.
Ingevolge artikel 19a lid 4 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht kan gedurende de termijn van terinzageligging een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent deze aanvragen kenbaar maken.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481343

Uitbreiding Boskantseweg 17
Burgemeester en wethouders maken bekend, dat een bouwplan is ingediend voor het uitbreiden van een woning op het perceel Boskantseweg 17 v.r.v. W.C.F.M. Peters.

Genoemd perceel is gelegen binnen het bestemmingsplan "Kom Sint Oedenrode" en het toekomstig bestemmingsplan "Centrum". Het bouwplan voldoet aan de voorschriften van het geldend uitbreidingsplan en aan het toekomstig bestemmingsplan. Het nieuwe bestemmingsplan dient echter nog in procedure te worden gebracht. Op grond van artikel 50 lid 1 Woningwet dient de bouwaanvraag te worden aangehouden. Ons college heeft echter de bevoegdheid om de aanhoudingsplicht te doorbreken en bouwvergunning te verlenen. Wij zijn dan ook voornemens om op grond van artikel 50 lid 4 Woningwet bouwvergunning te verlenen voor het bouwplan. Alvorens een definitieve beslissing wordt genomen, wordt eenieder in de gelegenheid gesteld om dit bouwplan in te zien.

Op grond van afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht/ artikel 50 lid 7 van de Woningwet ligt de aanvraag voor iedereen met ingang van donderdag 21 augustus 2003 gedurende 4 weken ter inzage in het gemeentehuis. Het verzoek kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Iedereen heeft de mogelijkheid om binnen deze termijn schriftelijk de zienswijze over de aanvraag naar voren te brengen.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481343

Bouw stal aan de Vogelenzang
Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij hun een bouwplan is ingediend voor het bouwen van een paardenstal aan de Vogelenzang 7a, v.r.v. Familie v.d. Heijden

Het bouwplan voldoet niet aan het ter plaatse geldende bestemmingsplan "Buitengebied 1997".
Burgemeester en wethouders zijn in principe bereid via artikel 19, lid 3 van de Wet op de ruimtelijke ordening vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen.

De op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 21 augustus 2003 gedurende 4 weken ter inzage op de afdeling Bouwen en Milieu.
Ingevolge artikel 19a lid 4 van de Wet op de ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht kan gedurende de termijn van terinzageligging een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent deze aanvraag kenbaar maken.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481343
Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders maken bekend dat in het gemeentehuis ter inzage ligt:

A) het definitieve besluit op het verzoek om intrekking van de milieuvergunning van:


- P. Verhagen, Donderdonksedijk 8, om de milieuvergunning voor het agrarisch bedrijf aan de Donderdonksedijk 8 van 31 maart 1998 volledig in te trekken.

Ter inzage

De bovengenoemde stukken liggen met ingang van donderdag 21 augustus 2003 ter inzage in het gemeentehuis, Burgemeester Wernerplein 1, op werkdagen van 09.00 uur tot 12.30 uur en desgevraagd na telefonische afspraak ook op maandag van 16.00 uur tot 18.30 uur. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven.

Instellen beroep

Tegen het onder A genoemde definitieve besluit kan uitsluitend schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een dergelijk beroepschrift moet voor donderdag 2 oktober 2003 worden ingediend.
Alleen de adviseurs, iemand die naar aanleiding van de ontwerp-beschikking bedenkingen heeft ingebracht, iemand die bedenkingen heeft tegen aangebrachte wijzigingen ten opzichte van de ontwerp-beschikking en iedereen die aantoont dat hij/zij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kunnen een beroepschrift indienen.
Degenen die een beroepschrift indienen, kunnen de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken om het besluit te schorsen of een voorlopige voorziening te treffen.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481336

Inzameling oud papier

Wij verzoeken u ervoor te zorgen dat, waar het papier wordt opgehaald, uw papier tijdig buiten staat.
Mocht u een keer te laat zijn, haal het dan weer binnen en bied het de volgende keer opnieuw aan.

Op de volgende data zal deze week oud papier worden ingezameld:

Donderdag 21 augustus

- K.V.O. Nijnsel; papiercontainer aan de achterzijde van de Beckart

Permanente inzameling

- Buurtschap Oud-Rijsingen zamelt permanent oud papier in; papiercontainer aan de Ollandseweg 129

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481340

Maximale bedragen kwijtschelding

Bij de invoering van Diftar is door de gemeenteraad besloten dat kwijtschelding kan worden verleend voor het vastrecht en het variabele gedeelte van de aanslag tot een door het college jaarlijks vast te stellen maximum per kwartaal.

Met dagtekening 31 augustus 2003 worden de aanslagen afvalstoffenheffing/reinigingsrecht

1e kwartaal 2003 opgelegd. De tarieven zijn opgenomen in de tarieventabel behorende bij de Verordening reinigingsrechten (DIFTAR) 2003.

Burgemeester en wethouders hebben op 12 augustus 2003 de maxima voor het verlenen van kwijtschelding voor het variabele deel van de aanslagen afvalstoffenheffing vastgesteld. De maxima zijn per kwartaal vastgesteld op:

- eenpersoonshuishoudens 22,00 euro

- tweepersoonshuishoudens 34,00 euro

- drie- of meer persoonshuishoudens 46,00 euro Het vastrecht is vastgesteld op een tarief van 22,80 euro per kwartaal.

Afdeling financiën,
Tel. (0413)481235

Woningen voor senioren en doorstromers
Voorbereiding loting woningen Van Stiphout Projectonwikkeling op Heikant

Met het oog op de loting voor een aantal woningen voor senioren en doorstromers in de 1e fase van het bestemmingsplan Heikant, wordt de peildatum voor deze woningen gesteld op maandag 8 september 2003. Na deze datum wordt met het selecteren van gegadigden voor deze woningen gestart. Dit betekent dat inschrijvingen die na 8 september 2003 bij de gemeente worden ontvangen, niet meer worden meegenomen bij de selectieprocedure voor deze woningen. Voor het overige blijft de inschrijving natuurlijk gewoon geopend.

Na deze datum zullen allereerst de vastgestelde doelgroepen voor deze woningen uit het bestand van inschrijvingen worden geselecteerd. De vastgestelde doelgroepen voor deze woningen bestaan uit: Senioren
Voor de 10 vrijstaande woningen: senioren. (senioren: "persoon of personen die minimaal 3 jaar in Sint-Oedenrode wonen, waarbij één van de volwassen leden van het huishouden minimaal 55 jaar oud is, die een woning achterlaat/achterlaten in deze gemeente. Doorstromers
Voor de 7 vrijstaande woningen: doorstromers. (doorstromers: persoon of personen die minimaal 3 jaar in Sint-Oedenrode wonen, waarbij één van de volwassen leden van het huishouden maximaal 54 jaar is, en men niet behoort tot de doelgroep starters), die een woning achterlaat/achterlaten in deze gemeente.

Voor alle duidelijkheid: bij deze doelgroepen is het niet meer van belang, uit hoeveel personen het huishouden bestaat. Alle ingeschrevenen ontvangen na 8 september 2003 bericht over deze selectie.

Afdeling Ruimtelijke Ordening,
Tel. (0413)481357

Fifty-fit sport van de maand
In deze maandelijkse rubriek zet de gemeente Sint-Oedenrode een sport-en bewegingsactiviteit voor 50-plussers `in de schijnwerpers'. Hoewel er al vele duizenden sporters wekelijks actief zijn binnen de Rooise sportwereld, wil de gemeente zich graag inzetten om nog meer Rooise inwoners aan het sporten en/of bewegen te krijgen. Om dit te bereiken heeft de gemeente vanaf 2000 onder de noemer `Sint-Oedenrode in beweging' diverse sportstimuleringsprojecten opgestart. Fifty-Fit sport van de maand is een van de vele projecten gericht op de Rooise 50-plussers. De maand september is de `Fifty-Fit golf maand'

Golfen in Sint-Oedenrode, kan dat??

Ja dat kan, op Golf & Country Sint-Oedenrode. En dat kan al wel veel langer dan u misschien denkt. De golfbaan is in de loop der jaren steeds uitgebreid en uitdagender gemaakt. Om op de golfbaan te golfen en te genieten van de mooie omgeving, moet u in het bezit zijn van het GolfVaardigheidsBewijs. Een soort rijbewijs voor het golfen zou u kunnen zeggen. Dit bewijs is o.a. belangrijk voor de veiligheid op de baan.

Golf - introductiedag

Een mooie gelegenheid voor u als 50-plusser om kennis te maken met het golfen is een golf - introductiedag. Op deze dag, zondag 7 september van 10.00 uur tot 12.00 uur, maakt u letterlijk kennis met het golfspel voor een aangepast tarief van EUR10,00. Deze golfdag ziet er globaal als volgt uit: een ontvangst met koffie of thee. Na een golfdemonstratie van een professional, krijgt u les in groepen van maximaal 15 personen. Mocht u interesse hebben neem dan contact op "Golfschool Cees Adams", tel: 0413-470469

Nog meer interesse

Mocht u hierna de kriebels hebben gekregen en het ook eens op de grote baan willen proberen? Dan kunt o.a. uw Golfvaardigheidsbewijs halen bij de Golfschool. Heeft u reeds kennis gemaakt met de sport dan kunt u ook kiezen om direct te starten met het nemen van individuele golflessen óf groepslessen. Het team van de golfschool bestaat uit volledig gekwalificeerde N.P.G.A golfpro's. Deze golfleraren bieden u naast het geven van instructie ook nog de volgende diensten aan: het geven van golfclinic's, de golfshop en het verzorgen van golfreizen.

Mogelijkheden te over op Golf & Country Course Sint-Oedenrode en Golfschool Cees Adams. Dus aarzel niet en informeer telefonisch óf kom gewoon even langs.

Baanadres: Schootsedijk 18
5491 TD Sint-Oedenrode

Telefoon: Golfbaan 0413-473011
Golfschool 0413-470469

E-mail: info@golfschoolceesadams.nl

Aanvraag Kapvergunningen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij van plan zijn een kapvergunning te verlenen voor het rooien van onderstaande bomen:
- een araucaria (apenboom), staande in de voortuin van de woning aan de Lijsterbesstraat 15, in verband met aftakelingsproces.
- een linde aan de Pastoor Smitsstraat ter hoogte van huisnummer 68 in verband met de slechte kwaliteit en de aanleg van een inrit. Na velling zal in de huidige laanbeplanting een nieuwe linde worden herplant.
De relevante bescheiden liggen vanaf heden tijdens openingstijden, gedurende 2 weken, ter inzage bij de afdeling Wegen en Groen. Ingevolge de Algemene Wet Bestuursrecht zijn belanghebbenden in de gelegenheid binnen de aangegeven termijn hun zienswijze schriftelijk of mondeling, over deze voornemens naar voren te brengen.

Verleende kapvergunning
Burgemeester en wethouders maken tevens bekend, dat voor het rooien van de onderstaande bomen kapvergunning is verleend:
- een houtsingel, staande op het perceel aan de Spierkesweg 10, in verband met de aanleg van een nieuwe houtsingel en een poel,
- 6 berken en linden, staande in de erfbeplanting op het perceel Sterrebos 7, in verband met sloop- en bouwwerkzaamheden, er worden nieuwe bomen geplant.

- 1 beuk, staande langs de Borchmolendijk tegenover Borchmolendijk 50 (tankstation). De wortels van deze boom bleken ernstig aangetast door zwammen waardoor de vitaliteit en de stabiliteit van de boom sterk is afgenomen. Met het oog op aanmerkelijke risico's is deze boom reeds geveld. Tijdens het eerstvolgende plantseizoen wordt er een nieuwe boom geplant.

- 1 berk, staande in de achtertuin van de woning aan de Roesmontstraat 5, in verband met de omvang van de boom in relatie tot de omgeving.

Belanghebbenden kunnen tegen deze beslissingen binnen zes weken na de datum van verzending aan de aanvrager, een bezwaarschrift en een voorlopige voorziening aanvragen. Het bezwaarschrift met motiveringen moet schriftelijk worden ingediend bij ons college. Voor nadere informatie kunt u bellen met onderstaand telefoonnummer.

Melding te vellen bomen
Hierbij wordt bekend gemaakt dat de volgende bomen, waarvoor geen vergunningen vereist zijn, zullen worden geveld:
- 42 populieren, staande in de berm van de Houtsestraat tussen de Zuidelijke Randweg en Diependaal in verband met kaprijpheid. In het eerstvolgende plantseizoen worden ter plaatse weer nieuwe populieren geplant.

Afdeling Wegen en Groen,
Tel. (0413) 481380