Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-08-2003
Persberichten district Heerlen en Kerkrade (JC 11.15u) woensdag 20 augustus 2003

District Heerlen / Kerkrade

Heerlen, aanrijding met letsel
Op de Kapelweg in Heerlen vond gistermiddag rond 15.00 uur een aanrijding plaats tussen een personenauto met een snorfiets. De bestuurder van de snorfiets, een 18 jarige inwoner van Kerkrade, raakte licht gewond. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en mocht na behandeling naar huis. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Heerlen, amokmaker aangehouden
In de hal van het stadskantoor van de gemeente Heerlen aan de Geleenstraat ondervonden de ambtenaren, gisterenochtend om 10.30 uur, overlast van een luid schreeuwende persoon. Bij de binnenkomst van de gealarmeerde stadswachten begon de 32 jarige inwoner van Heerlen zich agressief te gedragen, waarop assistentie van de politie gevraagd werd.
De ter plaatse gekomen patrouille constateerde dat de man het gebouw niet wilde verlaten, waarop hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar kreeg hij een proces-verbaal aangezegd voor lokaalvredebreuk.

Kerkrade, valse naam
Op de Zonstraat in Kerkrade controleerde een politiepatrouille op dinsdag 19 augustus omstreeks 17.30 uur twee personen. De politie had aanwijzingen dat zij betrokkenheid hadden bij de handel van verdovende middelen. Bij de controle bleek dat de 24 jarige inwoner van Alsdorf (BRD) kort tevoren een waterpijp gekocht had. Er werden geen drugs gevonden. Bij het vaststellen van de de indentiteit van de man uit Alsdorf bleek dat hij een valse naam had opgegeven. Met een proces-verbaal op zak werd de man heengezonden.