Gemeente Leeuwarden

Kamerlid: afspraak is afspraak

CDA tweede kamerlid dhr. Bochove op bezoek

Op uitnodiging van burgemeester en wethouders bracht CDA-tweede kamerlid Bas Jan van Bochove dinsdag 19 augustus een bezoek aan Leeuwarden. Hij werd geinformeerd over drie omvangrijke projecten: Stedelijke Vernieuwing, De Haak om Leeuwarden in samenhang met de nieuw te bouwen wijk De Zuidlanden en de Kenniscampus. Van Bochove gaf aan dat Leeuwarden deze projecten niet kan realiseren zonder steun van o.a. het rijk.

Ondanks het bezuinigingsvoornemen bij het rijk zal hij zich in Den Haag sterk maken voor de toegezegde (financiële) steun. Want: afspraak is afspraak.

Van Bochove in de Tweede Kamer woordvoerder voor Ruimtelijke Ordening en Onderwijs noemde het van groot belang dat Leeuwarden kan uitgroeien tot centrumgemeente voor Fryslân. Daarbij horen o.a. goede onderwijs- en medische voorzieningen. De Kenniscampus is zon voorziening met een concentratie van voortgezet onderwijs die alleen gerealiseerd kan worden als alle partijen hun afspraken nakomen. Dat geldt ook voor De Haak om Leeuwarden die onlosmakelijk is verbonden met De Zuidlanden. Met betrekking tot Stedelijke Vernieuwing vind ik dat het Rijk haar toezegging met betrekking tot de zgn. ISV-II gelden moet nakomen. Ik zal me daarvoor sterk maken in Den Haag.