Ingezonden persbericht

Persbericht

20 Augustus, 2003

TDK Systems biedt snelle en veilige verbindingen met militaire precisie

~ PC Card voorziet laptops van betrouwbare glasvezel Ethernet verbinding ~

TDK Systems Europe heeft een PC Card geïntroduceerd, met ingebouwde glasvezelverbindingen, voor een verhoogde betrouwbaarheid en beveiliging.

De Fibre Card 2250 verbindt een laptop met een snel en zeer veilig glasvezelnetwerk. De Ethernetkaart is erg gebruiksvriendelijk en past in het PCMCIA slot van een laptop. Tevens bevat de kaart alle huidige glasvezel varianten, waardoor externe adapters niet meer nodig zijn. Dankzij de autosensing-functie wordt automatisch het beste netwerk gekozen tussen 10 en 100Mbps (100Base-SX en 100Base-FX). Hierdoor kunnen gebruikers eenvoudig verbinding maken met verschillende netwerksegmenten in een organisatie. De Fibre Card 2250 is met verschillende glasvezelverbinding beschikbaar*.

"Glasvezelverbindingen zijn de meest veilige verbindingen van alle kabeltechnologieën die momenteel beschikbaar zijn en het goede nieuws is dat de glasvezelprijs omlaag gaat," zei Nick Hunn, managing director bij TDK Systems. "Dit betekent dat glasvezeltechnologie, oorspronkelijk ontwikkeld voor regeringen en militaire organisaties, nu ook een betaalbare oplossing is voor bedrijven." "Nadat de kaart in het PC Card slot van een laptop is gestoken, kunnen gebruikers de software installeren, de glasvezelkabels inpluggen en vervolgens direct verbinding maken met het netwerk," zei Hunn. "Zo snel en eenvoudig is het echt."

De Fibre Card 2250 vraagt geen externe stroomvoorziening en met een gemiddeld energieverbruik van minder dan 280mA heeft het nauwelijks invloed op de levensduur van batterijen.

De Fibre Card 2250 is beschikbaar bij distributeur MCC en Stebis, en heeft een adviesprijs van 618 Euro, exclusief BTW. Meer informatie kunt u vinden op de website www.tdksystems.com


* Verbindingstypes die beschikbaar zijn: ST, SC, SMA en MT-RJ.

(271 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over TDK Systems Europe
TDK Systems Europe is een divisie van de TDK Corporation en is gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van producten voor de draad- en draadloze markt. TDK Systems Europe is opgericht in 1997 en heeft 65 medewerkers in dienst op haar hoofdkantoor in Londen. Het bedrijf beschikt over aanvullende faciliteiten in Stockholm, Nederland en Duitsland.

Als één van de eerste ontwikkelaars van LAN en Modem PC kaarten, is TDK Systems een belangrijke speler op het gebied van GSM connectiviteit en levert haar componenten op dit moment aan de meeste grote GSM handset-fabrikanten.

Het inzicht in zowel de PC- als de telecomwereld plaatst TDK Systems in een unieke positie om de draadloze markt mede verder te ontwikkelen. Het bedrijf is één van de oprichters van het Bluetooth Consortium en houdt zich bezig met onderzoek naar en de ontwikkeling van oplossingen voor de volgende generatie draadloze netwerken. Alle ontwerpen van TDK Systems zijn erop gericht om van draadloze applicaties praktische eindgebruikeroplossingen te maken die optimale compatibiliteit en interoperabiliteit bieden.

Meer informatie over TDK Systems kunt u vinden op www.tdksystems.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Lilian van Tongerlo of Kim van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40-235 46 00Fax: +31 (0)40-235 46 01
E-mail: lilianv/kimv@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Voor meer informatie over TDK Systems kunt u contact opnemen met Ad Neefs, TDK Systems Europe: Tel:+31 (0) 655752828
Email: ad.neefs@tdksys.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com