Politie Hollands Midden
Datum: 20 augustus 2003

(


Auto te water Lisse

Agenten troffen dinsdag 19 augustus omstreeks 23.00 uur een auto te water aan bij de 2e Poellaan. De bestuurder, een 21 jarige man uit Lisse, kon ongedeerd uit de auto komen. Hij was richting Roversbroekdijk gereden en had de bocht in de weg te laat in de gaten gehad. Agenten bemerkten bij de afhandeling van het ongeval dat de man alcohol gedronken had. Bij de ademanalyse bleek hij een ademalcoholgehalte te hebben van 520 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.


Kop-staart aanrijding Voorhout

Bij een kop-staart aanrijding op dinsdag 19 augustus omstreeks 15.30 uur raakten vier personenauto's betrokken. Een 46-jarige automobiliste uit Noordwijk reed over de Leidsevaart in de richting van de Herenstraat. De Noordwijkse wilde afremmen maar trapte in plaats van het rempedaal het gaspedaal in waardoor zij tegen haar voorganger, een 26-jarige automobilist uit Lisse, reed. Hierop ontstond er een kop-staart aanrijding met nog twee andere voertuigen. De Noordwijkse en een 16-jarige passagiere werden met nekklachten en snijwonden overgebracht naar het LUMC. De Lissenaar werd met eveneens nekklachten naar het Rijnlandziekenhuis overgebracht. Twee inzittenden uit een derde voertuig klaagden ook over nekklachten. De Leidsevaart is vanaf de Rijksweg A44 en de nagelbrug enige tijd afgesloten geweest.


Rijden onder invloed Noordwijk

Een 43-jarige automobilist uit Noordwijk is woensdag 20 augustus omstreeks 02.30 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed over de Beeklaan toen hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse bleek zijn ademalcoholgehalte 560 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.


Inbraak woning Hillegom

Op dinsdag 19 augustus tussen 11.00 uur en 17.00 uur heeft er een inbraak in een woning plaatsgevonden aan de Krochtstraat. Toegang tot de woning werd verschaft door middel van openwrikken van de achterdeur. Weggenomen is een GSM, videocamera, fotocamera, videorecorder, satelietontvanger, geld en sieraden.

Bedrijfsinbraak Leiden
In een uitgaangsgelegenheid aan het Utrechtse Veer is in de ochtend van dinsdag 19 augustus ingebroken. Men kwam het pand binnen door de ruit van de toegangsdeur in te slaan. Er werd een geldbedrag weggenomen.


Rijden onder invloed Leiden

Een 44-jarige automobilist uit Kowal (Polen) is dinsdag 19 augustus omstreeks 18.30 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed over de Lammenschansweg toen hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse bleek zijn ademalcoholgehalte 600 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal, zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod.


Rijden onder invloed Zoeterwoude-dorp

Een 21-jarige automobilist uit Zoeterwoude-Dorp is woensdag 20 augustus omstreeks 01.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed over de Dorpsstraat toen hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse bleek zijn ademalcoholgehalte 380 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.


Rijden onder invloed Alphen aan den Rijn

Een 31 jarige automobilist uit Alphen is dinsdag 19 augustus omstreeks 22.30 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed over de Burg. Bruinsslotsingel toen hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse bleek zijn ademalcoholgehalte 460 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Aanhouding Alphen aan den Rijn
De politie heeft op dinsdag 19 augustus omstreeks 12.00 uur een 46-jarige man uit Hazerswoude-Dorp aangehouden op verdenking van mishandeling van een 48-jarige winkelier. De verdachte was kort voor de aanhouding verhaal komen halen in de winkel van de man aan de Euromarkt over een rekening. De winkelier werd enkele keren geslagen en geschopt. Een getuige seinde de politie in waarna de verdachte in zijn woonplaats werd aangehouden.


Politie vordert rijbewijs in Alphen aan den Rijn

De politie heeft dinsdag 19 augustus het rijbewijs ingevorderd van een 46-jarige Alphenaar. Het Regionaal Verkeershandhavingsteam hield op de rijksweg N11 ter hoogte van de kruising bij de Leidse Schouw een snelheidscontrole. Op de kruising geldt een maximumsnelheid van 70 km/uur. De Alphenaar reed over deze kruising met een snelheid van 123 km/uur (gecorrigeerde snelheid). Omdat de snelheid met meer dan 50 km/uur is overschreden is het rijbewijs ingevorderd.


Verkeersongeval Gouda

Bij een verkeersongeval op dinsdag 19 augustus tussen een bromfietster en een fietster raakten beiden gewond. De 18-jarige bromfietster uit Zevenhuizen reed over de Bloemendaalseweg in de richting van de Buchnerweg. De 27-jarige fietster uit Gouda over de Buchnerweg naast een personenauto in de richting van de Bloemendaalseweg. Ter hoogte van de Buchnerweg zag de bromfietster de fietster te laat waardoor er op de kruising een aanrijding ontstond. De fietster kwam ten val en klaagde over duizeligheid en hoofdpijn. De bromfietster klaagde over pijn in de buik. Beiden werden voor controle overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --