Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.

* District Noordwest Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

b.g.g. 0900-8844



P E R S B E R I C H T E N



POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE


(1)

20 augustus 2003



Epe- vrachtwagenbrand


In de nacht van 19 op 20 augustus was er brand ontstaan in een vrachtwagen geladen met varkens. Brand ontstond terwijl de vrachtwagen reed over de Zuukerweg in Epe. De 24-jarige bestuurder zag op een gegeven moment dat het lampje van de ABS was gaan branden en even later was de linkerachterband in de brand gevlogen. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. De varkens werden overgeladen naar een andere vrachtwagen en weggebracht. De vrachtwagen kon even later op eigen kracht naar een garage.



Hattem-diefstal uit woning


Een 73-jarge man uit Hattem deed aangifte van diefstal uit zijn woning aan de Geldersedijk.
Maandagavond kwam hij omstreeks 21.30 uur in zijn woning en ontdekte dat er iemand in de woning was geweest en een kast had doorzocht. Zijn portemonnee bleek leeggehaald te zijn. Enkele pasjes en wat kleingeld waren hieruit verdwenen. De dader is vermoedelijk binnengekomen via een openstaand wc-raampje.



Veessen-controle snelheid


Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners over hard rijdende motoren een snelheidscontrole gehouden op de Ijsseldijk. Met de lasergun gecontroleerd. 1 overtreding geconstateerd van 62 km/uur.



Elburg/'t Harde-verkeersovertredingen


Op dinsdagochtend 19 augustus surveillance gehouden op de Eperweg in 't Hharde en de Hellenbeekstraat in Elburg. Zeven bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. Boete: 40 euro. 1 bekeuring voor niet handsfree bellen.



Ermelo-winkeldiefstal


Een 32-jarige man uit Almere werd op 19 augustus betrapt op diefstal in een winkel aan het Garsteland. De man had voor 113 euro aan cosmetica-artikelen in zijn jaszak gestopt en verliet de winkel zonder deze af te rekenen. Winkelpersoneel zag dit en droeg hem over aan de politie.
De man is meegenomen naar het politiebureau alwaar een proces-verbaal is opgemaakt.


Ermelo-inbraak in woning

Een 50-jarige man uit Assen deed aangifte van inbraak in een vakantiewoning aan het Gentenerf.
Feit is gebeurd tussen 31 juli en 18 augustus. De dader(s) hadden een raam aan de achterzijde van de woning geforceerd. Vervolgens werd de gehele woning doorzocht. Het enige wat weg is een houder/oplader van een elektronische agenda.



Putten- Verkeersongeval met letsel


Op dinsdag 19 augustus kwam er een melding binnen van een verkeersongeval met letsel op de kruising Hooiweg/Beitelweg in Putten. Ter plekke betrof het een aanrijding tussen een 38-jarige automobilist uit Nijkerk en een 16- jarige fietser uit Ermelo. Het volgende was gebeurd: De fietser reed over de Beitelweg, komende uit de richting van de Nijkerkerstraat. Op het kruispunt verleende de fietser geen voorrang aan de van rechts komende automobilist. Het gevolg was een aanrijding tussen beiden. De jongen klaagde over pijn in zijn schouder en had wat wondjes, hij is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Zowel de auto als de fiets hadden een lichte schade overgehouden aan de aanrijding.



Putten- Heling


Tijdens een surveillance aan de van Geenstraat in Putten heeft de politie een 16- jarige scooterrijder uit Amsterdam aangehouden. De politie vroeg de jongens hun zijn bromfietscertificaat en verzekeringspapieren te tonen. Deze gevraagde papieren kon de jongen niet tonen, omdat hij ze niet bezat. Ook bleek de scooter door de jongen gestolen te zijn in Almere. De jongen moest mee naar het politiebureau waar hij werd voorgeleid.



Ermelo- Diefstal uit bedrijf


Op dinsdag 19 augustus deed een 32-jarige man uit Harderwijk aangifte van diefstal uit een bedrijf aan de Palmbosweg in Ermelo. De diefstal moet zijn gepleegd in de nacht van 18 op 19 augustus. De daders hadden een zeecontainer opengebroken. Uit de container zijn 6 tot 10 surfboarden en 8 kites ontvreemd. Het totale schadebedrag is onbekend.



Harderwijk- Diefstal uit auto


Een 32- jarige man uit Ermelo deed dinsdag 19 augustus aangifte van diefstal uit zijn auto, welke stond geparkeerd aan het Westeinde in Harderwijk. De diefstal is gepleegd op maandag 18 augustus tussen 17.30 uur en 23.30 uur. De daders hebben een raam vernield en hebben vervolgens een autoradiocassette en een mobiele telefoon uit de auto ontvreemd. Het totale schadebedrag is onbekend.





038-375 10 50
---- --