Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 augustus 2003

Monique Oude Wolbers: telefoon 053-4555588

Aanrijding onder invloed

Automobilist rijdt onder invloed tegen een lichtmast en moet rijbewijs inleveren

Almelo

Op dinsdag 19 augustus omstreeks 11.43 uur reed een 58-jarige automobiliste over de Drakensteyn in Almelo. Op de kruising met de Schapendijk reed ze in de bocht rechtdoor en kwam tegen een lichtmast tot stilstand. Er werd bij haar alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,48 o/oo. Haar rijbewijs werd ingevorderd en PV wordt opgemaakt. (bps: 03-109236)

Diefstal gereedschappen

Bij inbraak in bedrijfspand werd veel gereedschap gestolen

Rijssen

In de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 augustus werd ingebroken in een loods van een bedrijf aan de Brekeldlaan in Rijssen. Weggenomen werd een grote hoeveelheid gereedschap, waaronder een lasapparaat, boormachines, decoupeerzaag, slijptollen autogene lasdoos met branders en hogedrukreiniger. (bps: 03-109247)

Verkeerscontrole

Algehele verkeerscontrole

Almelo

Op dinsdag 19 augustus werd in de middaguren een algehele verkeerscontrole gehouden op de Ootmarsumsestraat in Almelo. In totaal werden 31 PV's opgemaakt. 29x voor niet dragen van de autogordel; 1x niet handsfree telefoneren in de auto en 1x bromfietser zonder helm. (bps: 03-109440)

Mishandeling

Man wordt mishandeld door een groep jongeren

Almelo

Op dinsdag 19 augustus bevond zich tussen 17 en 18 uur een 25-jarige man uit Daarlerveen zich bij de Mc Donald in het centrum van Almelo. Terwijl hij samen met een vriend een broodje aan het nuttigen was, werd zijn aandacht getrokken door een groepje van 6 jongens, die buiten het pand stonden. Ze wenkten hem om naar buiten te komen. Nadat de 25-jarige en zijn kameraad klaar waren met eten zijn zij naar buiten gelopen. Hij werd onmiddellijk door een jongen uit het groepje aangesproken en uitgedaagd. Hij gaat hier niet op in en loopt door, gevolgd door de groep. Een eindje verderop op het Marktplein voegen zich nog een aantal jongelui bij het groepje en aantal van hen beginnen de 25-jarige uit te dagen en vervolgens te slaan en te schoppen. Ook krijgt hij van een van hen een vuistslag in het gezicht, waardoor hij een behoorlijke kneuzing oploopt. De 25-jarige heeft aangifte gedaan van mishandeling. Het betreffen alle jongens met een licht getinte huidskleur. De politie roept getuigen op zich te melden. Telefoonnummer: 0900-8844. (bps: 03-109481)


---- --