Ingezonden persbericht


Persbericht

Aspect Communications kondigt wijziging in management aan en bevestigt prognose bedrijfsresultaten voor het derde kwartaal

Beatriz Infante treedt af als Voorzitter, President en Chief Executive Officer

Hoofddorp, 20 augustus 2003 Aspect Communications, marktleider in business communications solutions, maakte deze week bekend dat Beatriz Infante, sinds 2001 Voorzitter, President en Chief Executive Officer van Aspect, haar rol binnen het bedrijf neerlegt. Infante zal tot het einde van dit kwartaal bij het bedrijf betrokken blijven om zo een goede overdracht te garanderen. Aspect heeft directeur Barry Rand aangesteld als interim Voorzitter en Gary Barnett, Executive Vice President Products en Chief Technology Officer, als interim President en CEO. De procedure voor het invullen van de functie van President en CEO is inmiddels gestart.

We waarderen Beatriz zeer voor wat zij voor Aspect heeft betekend , aldus Norm Fogelsong, partner bij Institutional Venture Partners en sinds 1985 lid van de Raad van Bestuur van Aspect. Beatriz heeft de Aspect-organisatie de afgelopen jaren door een zeer moeilijke en onzekere economie geloodst en is vele uitdagingen succesvol aangegaan. We wensen haar zeer veel succes met de volgende fase van haar carrière.

Sinds januari van dit jaar is Barry Rand één van de commissarissen van Aspect. Rand is momenteel voorzitter en CEO van Equitant Limited, aanbieder van financiële management diensten. Van 1999 tot 2001 was Rand Voorzitter en CEO van de Avis Group, na een carrière van 30 jaar bij Xerox Corporation, waar hij de functie van Executive Vice President Worldwide Operations bekleedde. Rand is tevens lid van de Raad van Bestuur bij diverse Fortune 1000 organisaties zoals AT&T Wireless Services Inc., Abbott Laboratories en Agilent Technologies.

Gary Barnett heeft een aanzienlijke reputatie in de communicatie technologie. Barnett is de oprichter van Octel Communications, waar hij tot de grondleggers behoorde van Octel s eerste voice-messaging systeem en pionierswerk verrichte op het gebied van unified messaging. In 1986 vertrok Barnett bij Octel en werd hij één van de oprichters van Aspect Communications. Hier vervulde hij een sleutelrol bij de ontwikkeling van Aspect s eerste automatic call distributor (ACD). Hij was medeverantwoordelijk voor de succesvolle ontwikkeling van de eerste versie van ACD-software die draaide op standaard hardwaresystemen. In 1987 richtte Barnett Prospect Software op, één van de eerste bedrijven die begin jaren 90 de integratie van de computer en telefonie mogelijk maakte. In 1996 keerde Barnett terug naar Aspect, na de overname van Prospect Software door Aspect.

Aspect kondigde tevens aan dat de huidige verwachting is dat de bedrijfsresultaten van het derde kwartaal in lijn zullen zijn met de prognose die op 17 juli 2003 bekend werd gemaakt.

Over Aspect Communications

Aspect Communications Corporation (Nasdaq: ASPT) is de toonaangevende aanbieder op het gebied van business communications oplossingen, toegespitst op contact management technologie.

Aspect helpt organisaties te evolueren naar multichannel contact management door te zorgen voor probleemloze integratie van traditionele telefonie en Voice-over-IP, e-mail, voice-mail, web, fax, en draadloze business communications. Zo ondersteunt Aspect haar klanten in hun contact management strategie voor de toekomst.

Aspect is de business partner van 74 procent van de 50 grootste organisaties wereldwijd (Fortune 50). De leidende positie van Aspect is gebaseerd op meer dan 17 jaar ervaring en meer dan 8.000 implementaties wereldwijd. Het Aspect hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. (VS), en er zijn Aspect kantoren verspreid over de hele wereld. Aspect werkt samen met een uitgebreid netwerk van systems integrators, onafhankelijke softwareleveranciers en distributiepartners. Meer informatie over Aspect Communications kunt u vinden op www.aspect.com.