Ingezonden persbericht


+ Gelderland-Zuid
+ Korpsstaf

Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39

 Datum ( dinsdag 19 augustus 2003                                        
                                                                         
 Van   (  / afdeling Communicatie                                        
Regionaal Persbericht

District Stad Nijmegen

Aanhoudingen voor fietsendiefstal

Maandagmiddag is vanaf de Houtduiflaan een fiets gestolen. Een getuige zag dat de fiets in een auto werd geladen en noteerde het kenteken. Hierop kon de politie even later in de Hillekensacker twee mannen aanhouden. Het gaat om een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 44-jarige man uit Nijmegen. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau. De 49-jarige eigenaar uit Beuningen deed aangifte.

De politie heeft maandagavond op de Wedesteinbroek 21e straat een 39-jarige Nijmegenaar aangehouden die ervan wordt verdacht even daarvoor een kinderfiets gestolen te hebben op de Wedesteinbroek 22e straat. De man is overgebracht naar het politiebureau. De 35-jarige eigenaresse deed aangifte.

Diefstal uit woning

Maandag is ingebroken in een woning aan de Cipresstraat door een deur te forceren. Hierbij werden persoonlijke documenten gestolen. De 67-jarige eigenaresse deed aangifte.

Diefstal motor

Maandagavond is vanaf de Spaarpot een blauwe Yamaha XT 600 Z gestolen met kenteken MZ-01-DG. De 40-jarige eigenaar uit Nijmegen deed aangifte.

Diefstal auto

Vanaf de Waalkade is maandagavond een zwarte Volkswagen Golf gestolen met kenteken 12-GR-RX. De 40-jarige eigenaar uit Breda deed aangifte.

District Tweestromenland

Ewijk- mannen aangehouden voor diefstal fiets en mishandeling

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op de Julianastraat vier mannen aangehouden die ervan worden verdacht even daarvoor de fiets gestolen te hebben van een 17-jarige jongen uit Nijmegen. Het gaat om een 20-jarige uit Wijchen, een 15-jarige uit Ewijk, een 20-jarige uit Winssen en een 27-jarige Uit Deest. De 17-jarige fietste met een paar vrienden over de Julianastraat toen een van zijn vrienden een probleem aan zijn fiets kreeg. Toen de 17-jarige hem wilde helpen, kwam een van de vier mannen voorbij en pakte de fiets. De 17-jarige ging achter hem aan en zag de verdachte stoppen een groepje jongeren. De 17-jarige wilde zijn fiets terugpakken, maar werd door de groep jongeren in elkaar geslagen. Ook werd zijn gsm afgepakt. Even later kon de politie de vier aanhouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau.

Malden- Aanhouding voor het in bezit hebben van hennepkwekerij

De politie heeft dinsdagmiddag een 46-jarige man uit Malden aangehouden die ervan wordt verdacht in het bezit te zijn van een hennepkwekerij aan de Eendepoelseweg. Ook wordt hij verdacht van het illegaal aftappen van stroom. De man is overgebracht naar het politiebureau.

District De Waarden

Hedel- dader overval meldt zich

Op woensdagavond 8 januari werd op de Voorstraat een 36-jarige inwoonster van Hedel overvallen. De vrouw pinde geld bij een geldautomaat toen een onbekende man op haar af liep. De man bedreigde haar met een steekwapen en eiste geld. Toen de vrouw de overvaller het geld gaf, ging de man er vandoor in de richting van de rivier de Maas. De vrouw deed aangifte bij de politie. De politie startte een onderzoek maar dit leidde niet tot de aanhouding van de dader. Op zaterdag 16 augustus meldde de man, een 20-jarige inwoner van Den Bosch, zich vrijwillig bij de politie. De man is aangehouden waarna hij is verhoord. De man wordt er tevens van verdacht enige tijd gelden in Vught een soort gelijke overval te hebben gepleegd. De inwoner van Den Bosch is vandaag voorgeleid aan de Rechter commissaris.

Zaltbommel-diefstal uit woning

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan de heer Balderikstraat. Hierbij werd een tas met inhoud gestolen, een portemonnee, en bankpasjes. De 39-jarige eigenaar deed aangifte.


---- --