GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 20 augustus 2003 12:34
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vragen over misleiding Kamer omrent hinder Schiphol

(20 augustus 2003)

Kamervraag
Schriftelijke vragen van lid Duyvendak aan de Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, 20 augustus 2003


1. Heeft u kennis genomen van het artikel in de Volkskrant van 20 augustus 2000 Kamer misleid over hinder door groter Schiphol?


2. Is er, naast de rapporten sprake van een 'brief' van de commissie Berkhout die voor de behandeling van de Wet Luchtvaart in oktober 2001 aan de minister gestuurd is, waarin de commissie aangeeft dat er een fout zat in het voorgestelde normenstelsel? Zo ja, waarom is de inhoud niet voor de behandeling aan de Kamer gemeld? Zo ja, kunt u deze brief alsnog aan de Kamer sturen?


3. Heeft uw ambtenaar dhr. Bussink voor de gang van zaken schriftelijk excuses aangeboden aan professor Berkhout, zo ja, voor welk gedrag?


4. Klopt het dat uw ministerie vertrouwelijk concept-adviezen van de commissie Berkhout aan Schiphol doorspeelde? Waarom is dat gebeurd? Werden deze adviezen ook doorgespeeld aan deskundigen van andere partijen, zoals bewonersorganisaties?


5. U meldt in uw persbericht van 20 augustus '03 dat de opmerkingen van de commissie Berkhout zijn doorgegeven aan de Commissie MER; deelt u onze mening dat de melding aan deze commissie verder niet echt relevant is?


6. Hoe luidde volgens u de kritiek van de commissie Berkhout op het nieuwe normenstelsel? Hoe is deze kritiek verwoord in de MER?


7. Klopt het dat u weigerde om de commissie Berkhout de hinder rond de hele omgeving van Schiphol in kaart te laten brengen, en slechts de berekening van de computermodellen accepteerde?


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -