Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 augustus 2003

Ageeth Doldersum:: 053-4555588

Midden- en Noordoost-Twente:

Aanrijding met letsel

Motorrijder raakt gewond na kop-staart aanrijding

Denekamp

Een 34-jarige motorrijder uit Denekamp reed dinsdag 19 augustus omstreeks 16.40 uur op de Oldenzaalsestraat in Denekamp. Hij zag te laat dat het verkeer voor hem ruim voor de rotonde al tot stilstand was gekomen en botste hierdoor op een auto voor hem (bestuurd door een 51-jarige man uit Lattrop). De 34-jarige motorrijder kwam ten val en werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-109426)

Rijden onder invloed

Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren

Hengelo

Een 55-jarige automobilist uit Hengelo werd woensdag 20 augustus omstreeks 03.30 uur op de Haaksbergerstraat in Hengelo aangehouden nadat bij controle bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,85 promille. Gevolg hiervan was een proces-verbaal, een rijverbod van 9 uren en invordering van het rijbewijs. (bps: 03-109595)

Auto's opengebroken

6 auto's opengebroken op parkeerplaats

Hengelo

In de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 augustus werden op een parkeerplaats aan de Wilmskamp in Hengelo zes auto's opengebroken. Voor zover bekend zijn er geen goederen weggenomen. De eigenaars van de auto's zijn in kennis gesteld en hebben inmiddels aangifte gedaan. (bps: 03-109068)

Aanhouding autokrakers

Twee mannen aangehouden wegens autokraken

Losser

Door getuigen werd woensdag 20 augustus omstreeks 02.00 uur gemeld dat twee mannen bezig waren met het openbreken van auto's in Losser. Even later bleek dat er zowel aan de Hofkamp als aan Het Egbertink in Losser een auto was opengebroken. Uit één van de auto's was een mapje met cd's gestolen. Politieagenten onderzochten de omgeving en zagen op de Hogeboekelweg in Losser twee liftende mannen staan, die voldeden aan het door de getuigen opgegeven signalement. Bij fouillering werd bij een van de verdachten het gestolen mapje met cd's aangetroffen. Beide verdachten, een 20- en 21 jarige man uit Enschede, werden aangehouden. Zij zijn voor nader verhoor opgesloten. (bps: 03-109585)

Aanhoudingen na bedreiging

Drie mannen aangehouden wegens bedreiging

Hengelo

Door getuigen werd dinsdag 19 augustus omstreeks 22.15 uur gemeld dat drie mannen zich verdacht ophielden aan de Jules Haeckstraat in Hengelo en dat één van hen mogelijk een vuurwapen had. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, waar een 22-jarige man uit Hengelo hen vertelde dat hij door de drie mannen werd bedreigd. Met name door één van hen was hij reeds vaker bedreigd. Hierop werden de drie verdachten, die nog in de straat stonden, door de politie aangehouden. Eén van de getuigen had gezien dat één van de verdachten iets in de bosjes had weggegooid. Met behulp van de politiehond werden kort daarop een gasalarmpistool en een breekijzer gevonden. Deze werden voor nader onderzoek veiliggesteld. Bij fouillering van één van de verdachten werd een autosleutel aangetroffen. De bijbehorende auto werd in de Jules Haeckstraat gevonden. In de kofferbak lagen diverse breekvoorwerpen. De auto zal nader onderzocht worden. De drie verdachten, mannen uit Hengelo van resp. 27, 28 en 35 jaar, zijn voor nader verhoor opgesloten. (bps: 03-109559)

Fietser gewond

Vrouw raakt gewond na val van fiets

Losser

Een 59-jarige vrouw uit Losser fietste dinsdag 19 augustus omstreeks 11.15 uur op de Brinkstraat in Losser en kwam door nog onbekende oorzaak ten val. Zij raakte gewond aan haar been en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-109174)

Verkeerscontrole

In de komende periode diverse verkeerscontroles

Hengelo

Dinsdag 19 augustus werd in de omgeving van de Geerdinksweg, Deldenerstraat, Weideweg en Wegtersweg in Hengelo van 07.30 tot 09.30 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 8 automobilisten bekeurd wegens het niet dragen van een gordel, 1 bromfietser omdat hij op het fietspad reed, 1 bromfietser wegens te hoge constructiesnelheid van de bromfiets en 2 bestuurders in verband met het ontbreken van een markeringsbord in verband met een te lange lading. In de komende tijd zullen diverse verkeerscontroles in Hengelo plaatsvinden. Hierbij zal met name aandacht worden besteed aan het verkeersgedrag van de weer naar school gaande jeugd. (bps: 03-109091)


---- --