Tiscali

P e r s b e r i c h t

OVERTURE NEDERLAND BREIDT ACCOUNT-TEAM UIT

Amsterdam, 20 augustus 2003 - Overture Services, wereldleider op het gebied van commerciële internetzoekdiensten, heeft drie account managers aangetrokken in voorbereiding op de opening van het Nederlandse kantoor in Amsterdam later dit jaar. Het Nederlandse team is versterkt met Joost Hagesteijn (28), afkomstig van O2, Wouter Theijsmeijer (27), ex Pink Roccade, en Bas Wijnen (29) van Freemedia.

Via Overture kunnen adverteerders gericht tekstadvertenties laten verschijnen rondom relevante zoekresultaten op internet (paid search) en hun marketingrendement drastisch verhogen. De betaalde zoekresultaten komen tot stand doordat adverteerders bieden op relevante zoekwoorden zodat hun tekstadvertenties verschijnen bij de zoekresultaten van grote webportals en internetsites. Adverteerders trekken de aandacht van prospects die actief naar hun product of dienst aan het zoeken zijn en betalen alleen als er op hun webadvertentie wordt "doorgeklikt" (paid placement search).

Overture levert kwalitatieve zoekresultaten voor consumenten, gerichte kosteneffectieve leads voor adverteerders en belangrijke - omzetgenererende - zoekcapaciteiten voor distributiepartners. Overture verzorgde in het tweede kwartaal van 2003 met het 'paid placement search' zoekproduct 646 miljoen betaalde koppelingen tussen consumenten en adverteerders. In het gehele jaar 2002 waren dat er 2,2 miljard.

Over Overture
Overture is wereldleider op het gebied van commerciële internetzoekdiensten waarmee bedrijven en klanten op een nieuwe en krachtige manier online met elkaar in contact worden gebracht. Overture is pionier op het gebied van betaalde internetzoekdiensten en bundelt de belangen van consumenten, 95.000 actieve betalende adverteerders en distributiepartners zoals Yahoo!, MSN,Lycos, Tiscali en Wanadoo. Het bedrijf levert een compleet scala aan internetzoekproducten en -diensten. Overture beheert ook de Altavista.com en AlltheWeb.com websites. Het bedrijf werd in 1997 opgericht en is gevestigd in Pasadena, California (VS) en heeft kantoren in New York, Chicago, San Francisco en Palo Alto. Het hoofdkantoor voor de niet-Amerikaanse activiteiten zit in Ierland met kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Japan en Zuid-Korea. Wereldwijd heeft Overture meer dan 1000 medewerkers. Op 14 juli 2003 hebben Yahoo! (NASDAQ: YHOO) en Overture een definitieve overeenkomst getekend met betrekking tot de overname van Overture door Yahoo! behoudens vastgestelde voorwaarden. www.overture.nl

Voor meer (pers)informatie:
Veronique van Zanten v.vanzanten@kempenpr.nl
Tel 070-346 3760