Federatie van Ouderverenigingen

Programma VCP

20 augustus 2003

Programma VCP

Inmiddels ligt een Werkplan 2003 voor het Programma Versterking Cliëntpositie bij het Ministerie van VWS. De uitgangspunten zijn helder: een bijdrage leveren aan gelijke rechten en volwaardig burgerschap van mensen met een handicap en/of chronische ziekte. In juli is de vijfde nieuwsbrief van het programma breed verspreid. Het programma nodigt alle belanghebbenden uit om voorstellen voor activiteiten in te dienen waarbij zij VCP-ondersteuning wensen. Deze voorstellen worden beoordeeld door een toetsingscommissie, aan de hand van welomschreven criteria. Het accent zal komen te liggen bij het ondersteunen van activiteiten in de directe leefomgeving van mensen. De activiteiten worden collectief en bij voorkeur sectoroverstijgend ingezet.
Diverse projectactiviteiten lopen al: het trainersnetwerk, Europees Jaar, Agenda 22. De Platformdag wordt uitgebouwd tot een breed evenement op 3 december.
Het aanvraag formulier en een toelichting zijn op te vragen via de websites www.cg-raad.nl en www.fvo.nl of via Judith van Hulst, T 030 2363767 of j.vanhulst@fvo.nl
Indien nodig kunt u ook ondersteuning vragen om te komen van idee naar aanvraag.