Utrecht stad 10.30 uur

Utrecht 20-8-2003 - Persberichten districten Utrecht stad

Weigeren blaastest
UTRECHT - Toen een 45-jarige bestuurster uit Utrecht op de Amsterdamsestraatweg een alcoholcontrole van de politie in haar vizier kreeg, besloot zij haar auto te keren en een andere route te kiezen. De politiemensen vonden deze situatie verdacht en besloten de vrouw te volgen zodat zij op de Burg. Norbuislaan kon worden staande gehouden. De vrouw weigerde alle medewerking aan een blaastest en gedroeg zich bijzonder opstandig, terwijl haar 8-jarige dochtertje naast haar in de auto zat. Uiteindelijk is de vrouw meegenomen naar het politiebureau waar zij alsnog een blaastest moest ondergaan. De vrouw bleek (gelukkig) niet te hebben gedronken, maar de vrouw krijgt wel een bekeuring van 86 voor het weigeren van de ademtest op straat.

Man aangehouden
UTRECHT Op de Marco Pololaan negeerde dinsdagmiddag een 18-jarige automobilist uit Utrecht een stopteken van de politie. Toen de automobilist niet reageerde op het stopteken probeerden agenten met optische en geluidssignalen de aandacht van de twee personen in de auto te trekken. Hierop reageerde de bestuurder door zeer hard weg te rijden richting de Columbuslaan de Hollantlaan op, tegen het verkeer in. Vervolgens probeerde de bestuurder zijn auto te keren en zich met de auto te verschuilen achter een electriciteitshuisje. Hier stapte de bijrijder uit de auto. Toen agenten de auto zagen staan, reed de bestuurder via de Kaap de Goede Hoop de Zeelandlaan op. Hierbij reed de verdachte bijna twee vrouwen met een kinderwagen aan. De auto raakte even van de weg en moest corrigeren om zijn weg te vervolgen. Via de Vrieslantlaan, de Nieuw Amsterdamlaan en de Europalaan bracht de verdachte zijn auto tot stilstand bij een tankstation. Hier maakte hij zich uit de voeten, maar kon door agenten worden ingesloten. De man kon worden aangehouden en is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Politie waarschuwt voor babbeltruc
UTRECHT De politie waarschuwt inwoners voor twee vrouwen die door middel van een babbeltruc proberen een woning binnen te komen, om vervolgens spullen weg te nemen.

Bromfietser negeert politiecontrole
UTRECHT Op de Oude Pijlsweerdstraat wilden agenten dinsdagmiddag een motorfiets met twee opzittenden controleren.
De bestuurder van de motorfiets reageerde niet toen hij de agenten zag en reed weg. De 19-jarige motorfietser kon worden klemgereden op de verkeersdrempel van de Schouwweteringstraat. De opzittenden gooide de motorfiets van zich af en renden in de richting van de Hogenoord. Hierbij struikelde de bestuurder en viel op de grond, nadat hij eerst trachtte de agenten te raken door middel van het gooiden van zijn helm. Hierop kon de man worden aangehouden. De andere opzittende kon even later ook door een agent worden aangehouden. Voordat hij werd aangehouden bedreigde de man de agent met een in aanslag houdende helm. Hierop trok de agent zijn wapenstok teneinde de bedreiging te stoppen. De man staakte hierop zijn verzet. Beide mannen zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Man onder invloed van alcohol
UTRECHT Op de Billitonkade hielden agenten in de nacht van dinsdag op woensdag een 34-jarige man uit Utrecht aan die onder invloed van alcohol verkeerde.
Agenten zagen op de Kanaalstraat een auto met zeer hoge snelheid rijden, waarop de bestuurder een stopteken kreeg. De automobilist stopte, maar weigerde uit zijn auto te stappen ook weigerde hij zijn rijbewijs te tonen. Agenten roken een sterke alcohollucht. De man wilde vervolgens weglopen, waarna hij werd aangehouden. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Winkeldieven gearresteerd
UTRECHT In een winkel aan de Hof van St. Jan werd dinsdagmiddag omstreeks 17.00 uur een 27-jarige Utrechter aangehouden omdat hij een fles drank wilde stelen. Hij werd aangehouden door winkelpersoneel en daarna overgedragen aan de politie.
Een 52-jarige Utrechter stal in een winkel aan de Draaiweg diverse goederen waarna hij zonder te betalen de winkel verliet. Hij bedreigde en discrimineerde het winkelpersoneel dat de man aanhield. Politieagenten namen de man over en namen hem mee naar het politiebureau.