Korps: Limburg-Noord, plaats: Arcen 20-08-2003
Jongeman komt om het leven onder het zand (2)

ARCEN Een 19-jarige jongen uit het Duitse Straelen is dinsdagavond om het leven gekomen in een zandafgraving. Hij is daar met zijn 12-jarige broertje naar toe gefietst, waarna de twee in de afgraving hebben gezwommen. Op een zeker moment zijn ze aan land geklauterd en op een grote zandberg geklommen. De oudste van de twee is in die bergzand afgedaald naar een trechter. Daaronder loopt een transportband voor het vervoer van zand naar een andere plaats. Toen de jongeman weer naar boven wilde klimmen is het zand gaan schuiven en werd hij daaronder bedolven. Zij broertje waarschuwde 2 medewerkers van het zandwinningsbedrijf die zowel de reddingsdiensten alarmeerden als direct probeerden de jongen uit te graven. Doordat er steeds meer zand naar beneden gleed lukte dat niet. De reddingsdiensten zijn tot bijna halfnegen s avonds bezig geweest eer het slachtoffer was bevrijd. De jongen was toen al overleden.

De 12-jarige jongen is zekerheidshalve naar het ziekenhuis in Venlo gebracht, maar hij is niet gewond geraakt. In tegenstelling tot eerdere berichten is hij niet onder het zand geraakt. Hij is inmiddels weer thuis bij zijn ouders. Het stoffelijk overschot van het slachtoffer is door de officier van justitie vrijgeven en wordt (na afhandeling van een aantal formaliteiten) naar huis terug gebracht.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de afzetting van het bedrijfsterrein en daaruit is niet gebleken van enige nalatigheid of onzorgvuldigheid. Strafrechtelijk worden er dan ook geen maatregelen genomen en is het onderzoek stopgezet.