Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 20-08-2003 Mediaberichten 20 augustus (12.30 uur)

56 bekeuringen en 1 aanhouding bij verkeerscontroles

TEGELEN De politie heeft dinsdagmiddag bij verkeerscontroles op verschillende locaties 56 bekeuringen uitgeschreven. Onder andere voor het rijden zonder bromfietscertificaat, helm, opgevoerde bromfiets (26 maal!), rijden door rood licht en zonder verzekeringbewijs of met een gladde band. Bij de controles gedroeg een 16-jarige jongeman uit Tegelen zich zo vervelend dat hij uiteindelijk aangehouden en voor de duur van de controle in verzekering is gesteld. Hij is s avond tegen elven overgedragen aan zijn ouders.

9 schippers bekeurd bij controle

ROERMOND Bij controles op de Maasplassen heeft de politie 9 schippers van pleziervaartuigen bekeurd. De bonnen waren voor het ontbreken van een brandblusser, varen zonder dodemansknop, zonder zwemvesten, zonder vaarbewijs of te snel varen.

Illegale tankpassen: 3 aanhoudingen

VENRAY De politie heeft drie mannen van 45, 33 en 34 jaar uit Helmond aangehouden op verdenking van het tanken met illegale tankpassen. Een oplettende politieman uit de regio Brabant Noord zag hoe het drietal zondagavond twee bestelbusjes en een hele rij jerrycans voltankte bij een tankstation aan de Ripseweg in Vredepeel. Hij waarschuwde zijn collegas in Venray en samen met de politie in Helmond, konden de drie verdachten daar worden aangehouden. Zij zijn inmiddels verhoord en zeiden de pasjes van een onbekende man te hebben gekocht. Behalve de dieseltanks in de autos stond er ruim 280 liter diesel in jerrycans. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt. De illegaal verkregen diesel in beslag genomen. De pasjes blijken illegale kopieën te zijn van bestaande tankpasjes.

Jongeman komt om het leven onder het zand (2)

ARCEN Een 19-jarige jongen uit het Duitse Straelen is dinsdagavond om het leven gekomen in een zandafgraving. Hij is daar met zijn 12-jarige broertje naar toe gefietst, waarna de twee in de afgraving hebben gezwommen. Op een zeker moment zijn ze aan land geklauterd en op een grote zandberg geklommen. De oudste van de twee is in die bergzand afgedaald naar een trechter. Daaronder loopt een transportband voor het vervoer van zand naar een andere plaats. Toen de jongeman weer naar boven wilde klimmen is het zand gaan schuiven en werd hij daaronder bedolven. Zij broertje waarschuwde 2 medewerkers van het zandwinningsbedrijf die zowel de reddingsdiensten alarmeerden als direct probeerden de jongen uit te graven. Doordat er steeds meer zand naar beneden gleed lukte dat niet. De reddingsdiensten zijn tot bijna halfnegen s avonds bezig geweest eer het slachtoffer was bevrijd. De jongen was toen al overleden.

De 12-jarige jongen is zekerheidshalve naar het ziekenhuis in Venlo gebracht, maar hij is niet gewond geraakt. In tegenstelling tot eerdere berichten is hij niet onder het zand geraakt. Hij is inmiddels weer thuis bij zijn ouders. Het stoffelijk overschot van het slachtoffer is door de officier van justitie vrijgeven en wordt (na afhandeling van een aantal formaliteiten) naar huis terug gebracht.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de afzetting van het bedrijfsterrein en daaruit is niet gebleken van enige nalatigheid of onzorgvuldigheid. Strafrechtelijk worden er dan ook geen maatregelen genomen en is het onderzoek stopgezet.