Politie Amsterdam-Amstelland


POLITIENIEUWS


Massale vechtpartij: 5 gewonden, 8 arrestaties

20-8-2003. Gisteravond sloeg de vlam in de pan op de Burgemeester Van Leeuwenlaan. Twee families die het al een tijd met elkaar aan de stok hebben, raakten tot twee keer toe slaags. Daarbij werd met knuppels en stokken geslagen. Vermoedelijk is er ook vanuit een woning geschoten. Ook werd een woning in brand gestoken. De politie arresteerde acht personen en nam een vuurwapen met bijbehorende munitie in beslag. Er vielen vijf gewonden. Eén van hen werd in een ziekenhuis opgenomen.

Rond half acht kreeg de politie de eerste melding van een vechtpartij in de Burgemeester Van Leeuwenlaan. De kemphanen waren verdwenen toen de agenten arriveerden. Rond tien uur sloeg de vlam opnieuw in de pan. Er werd met stokken en knuppels geslagen. Bovendien werd er volgens getuigen vanuit een woning geschoten. Agenten wisten twee personen aan te houden die uit dit pand kwamen. Eén van hen verklaarde de schutter te zijn. Kort hierop kwam een melding binnen dat er een woning in brand stond. Het bleek te gaan om een pand dat werd bewoond door leden van één van de strijdende partijen. De straat werd afgezet. Het pand van waaruit geschoten was, werd onder observatie genomen omdat er vermoedelijk nog mensen binnen waren. Terwijl de brandweer de brand bestreed, viel een arrestatieteam van de politie de woning binnen waar was geschoten. Hierbij werden drie personen aangetroffen en gearresteerd. Bij een huiszoeking werd een vuurwapen met bijbehorende munitie gevonden. Later werden nog drie verdachten aangehouden. In totaal raakten er vijf mensen gewond. Rond half twee keerde de rust weer.

---

Taxichauffeur overvallen

20-8-2003. In de nacht van maandag op dinsdag is een taxichauffeur in de Venserpolder beroofd van zijn portemonnee. De daders zijn voortvluchtig. De chauffeur had drie passagiers opgepikt op Schiphol en was onderweg naar Duivendrecht. In de Venserpolder kreeg hij een vuurwapen tegen zijn hoofd gezet en eisten de mannen geld. Vervolgens gingen zij er met hun buit vandoor. Zij zijn sindsdien spoorloos.
---

Man overlijdt in politiebureau

20-8-2003. Vannacht is in het politiebureau in Amstelveen-Noord een 33-jarige man overleden. De man, die inwoonde bij zijn vader, had een zware paniekaanval en was onder invloed van harddrugs. Hij werd noodgedwongen naar een politiebureau overgebracht nadat het niet mogelijk bleek een huisarts of psychiater langs te laten komen. Ook in het ziekenhuis kon de man niet terecht. Op het politiebureau werd hij na verloop van tijd onwel en verloor het bewustzijn. Reanimatie door politie- en ambulancepersoneel mocht niet meer baten. De rijksrecherche onderzoekt het overlijden van de man.
---


---

Vijf arrestaties na diefstal portemonnee

20-8-2003. Vanmorgen rond zes uur is op het Spui een man door vijf mannen tussen de 19 en 25 jaar oud bestolen van zijn geld. Agenten konden de verdachten in de omgeving arresteren.
---


© Politie Amsterdam-Amstelland