Ingezonden persbericht

Persbericht

JBOSS OPEN SOURCE APPLICATIESERVER NU STANDAARD OPGENOMEN IN HET WEBMETHODS INTEGRATIE PLATFORM

webMethods maakt het eerste volledig geïntegreerde platform voor applicatieontwikkeling en procesintegratie beschikbaar

AMSTERDAM en FAIRFAX, Va. -20 augustus 2003 - webMethods, Inc. (Nasdaq: WEBM), de toonaangevende onafhankelijke leverancier van integratiesoftware, maakt vandaag de beschikbaarheid bekend van de JBoss open source applicatieserver binnen het webMethods Integratie Platform. De combinatie van de JBoss applicatieserver en het webMethods Integratie Platform is de eerste integrale oplossing in de industrie waarmee gebruikers hun op J2EE gebaseerde business componenten kunnen koppelen aan een bedrijfsbrede integratieoplossing, zonder uitgebreide handmatige coderingen en configuratie activiteiten te hoeven ondernemen.

"De combinatie van een op J2EE gebaseerde open source applicatieserver en een krachtig integratieplatform, biedt veel voordelen aan ondernemingen die op zoek zijn naar verlaging van hun structurele IT uitgaven, zonder functionaliteit in te hoeven leveren,"zegt Kristin Weller, executive vice president Product Development bij webMethods. "Deze oplossing geeft webMethods klanten één enkele omgeving waarbinnen bedrijfsbrede integratieoplossingen kunnen worden ontwikkeld, getest en in gebruik genomen."

webMethods ondersteunt op dit moment alle andere toonaangevende applicatieservers en zal deze ook blijven ondersteunen, zodat klanten de flexibiliteit behouden om gebruik te kunnen maken van hun bestaande IT infrastructuur. Echter, het voordeel van de gecombineerde webMethods en JBoss oplossing, is dat bedrijfsprocessen beter geautomatiseerd kunnen worden, doordat klantspecifieke applicaties en maatwerk Java applicaties in hetzelfde proces opgenomen zijn middels een service georiënteerde architectuur. De mogelijkheid om de applicatieserver en de integratieserver op dezelfde hardware te laten draaien, zorgt voor een aanzienlijke kostenverlaging, een eenvoudigere IT architectuur, verhoogde veiligheid en versnelde implementatie van integratieprojecten door het vermijden van dubbelwerk in het programmeren en testen.

Over webMethods

webMethods, Inc (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende onafhankelijke aanbieder van integratiesoftware en levert het meest complete platform voor ondernemingsbrede integratie, inclusief volledige ondersteuning van 'Enterprise Webservices'. webMethods zorgt voor een koppeling tussen bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases, webservices en menselijke interactie. Die koppeling kan zowel binnen de grenzen van de eigen onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Hierdoor kunnen bedrijven kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne bedrijfsprocessen stroomlijnen. webMethods stelt haar klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. De onderneming heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Azië. webMethods bedient wereldwijd meer dan 925 klanten, waaronder wereldwijde top-2000-bedrijven als Philips, DSM, Ahold, Organon, Casema, Sonofon, Norfolkline, IKEA, Bank of America, Citibank, Dell, Eastman Chemical Company en Motorola. Strategische partners van webMethods zijn Accenture, AMS, BMC Software, BroadVision, Cap Gemini Ernst & Young, CSC, Deloitte Consulting, EDS, Hewlett-Packard, i2 Technologies, J.D. Edwards, Atos KPMG Consulting, SAP AG and Siebel Systems.