1e persbericht van woensdag 20 augustus 2003

Eindhoven 20-8-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Vier verdachten aangehouden

Op het knooppunt Leenderheide zijn woensdagmorgen om 02.15 uur vier inwoners van Eindhoven van 21,22,22 en 23 jaar oud, aangehouden. Een getuige had gezien dat de verdachten op een parkeerplaats aan de A67, zeilen van opleggers stuksneden en er met een doos vandoor gingen. Korte tijd later kon de gewaarschuwde politie de verdachten aanhouden. Zij zijn voor onderzoek ingesloten. In de personenauto van de verdachten zijn enkele messen aangetroffen. De personenauto en de messen zijn voor onderzoek inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Verdachten van mishandeling aangehouden

Dinsdagavond om 20.15 uur is op de Monnikstraat een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder op de avond, samen met een andere man, een 18-jarige inwoner van Eindhoven, om nog onbekende reden te hebben mishandeld. De verdachte is voor onderzoek ingesloten. Om 20.37 uur is in het politiebureau aan de Mathildelaan een tweede, 23-jarige verdachte aangehouden. Beide mannen zijn voor onderzoek ingesloten. Het slachtoffer raakte gewond aan hoofd en armen.

Eindhoven: Aanhouding na diefstal / heling autovelgen

Een 20-jarige automobilist uit Nuenen is dinsdagavond om 20.00 uur op de Jacob de Gelderstraat aangehouden. Hij wordt ervan verdacht vier velgen van een personenauto te hebben weggenomen en die onder zijn eigen personenauto te hebben gemonteerd. Hij is voor verhoor overgebracht naar het bureau. De auto met daaronder de gestolen velgen is inbeslaggenomen.

Eindhoven: Man beroofd bij pinautomaat

Bij een pinautomaat aan de Keizersgracht is dinsdagavond omstreeks 23.25 uur een 25-jarige inwoner van Waalre van zijn juist gepinde geld (50 euro), beroofd door een donkere man van ± 1.75 m lang, normaal postuur, donkere kleding en rijdende op een donkere bromfiets. De dader bedreigde het slachtoffer met een schaar en ging er na de overval op zijn bromfiets vandoor.

Eindhoven: Diefstal en bedreiging

Dinsdagavond rond 18.30 uur is op de Hagenkampweg Zuid een 50-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt er van verdacht kort daarvoor bij een bewoner van die straat een fiets te hebben gestolen. Het slachtoffer werd door zijn buurman, die de diefstal gezien had, gewaarschuwd. Het slachtoffer ging naar de vermeende dader toe maar hij werd door hem bedreigd. De man ontkende iets met de diefstal te maken te hebben. Het slachtoffer vond even later zijn fiets terug op de Philips de Goedeweg. De Eindhovenaar werd door de gewaarschuwde politie aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Onder invloed

Woensdagmorgen om 0.55 uur is op de Burgemeester van Hoofflaan een 55-jarige Veldhovenaar aangehouden. Hij reed onder invloed van drank met zijn auto. De man blies tijdens de ademtest 0,65 promille. Hij kreeg en boete van 190 euro opgelegd.