Politie Midden- en West Brabant

Twee doden brand Zevenbergen

Bergen op Zoom, 20 augustus 2003

Twee doden bij brand in Zevenbergen

ZEVENBERGEN: Woensdagochtend zijn twee personen om het leven gekomen tijdens een brand in een appartement aan de Zwingelspaan. Het gaat om de 20-jarige bewoner van het appartement. De identiteit van de andere persoon is nu nog niet bekend. De overige 5 bewoners van andere appartementen konden zich snel in veiligheid stellen en zijn opgevangen op het politiebureau.

De brand is rond 6.00 uur s ochtends ontstaan in een appartement op de derde verdieping. De brandweer was snel ter plaatse. Door de deur van het appartement te forceren is de brandweer binnengekomen. De twee slachtoffers zijn direct naar buiten gebracht en gereanimeerd. Het ambulancepersoneel heeft de reanimatie overgenomen maar dit heeft niet meer geholpen. De Burgemeester van Moerdijk, de heer Den Duijn, was ter plaatse en heeft zich van de situatie op de hoogte gesteld

De woning waar de brand is ontstaan heeft flinke brand- en waterschade opgelopen. De twee appartementen eronder hebben ook te maken met rook- en waterschade. De politie van Moerdijk en de technische recherche zijn bezig met onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Bron: Karen de Groot