Politie Noord- en Oost Gelderland

Persberichten district Achterhoek 19 op 20 augustus 2003

Terborg
Inbraak in auto
Kon. Emmastraat
17 augustus tussen 02.30 en 13.00 uur
Een 40-jarige inwoonster uit Terborg deed aangifte van inbraak in de auto, een rode Daihatsu. De sloten van beide voorportieren werden vernield. Ontvreemd werden een autoradio-cassettespeler en een setje darts. De auto stond in een parkeervak langs de weg geparkeerd.

Doetinchem
Brandje
Vijverlaan
19 augustus 15.27 uur
Een buurtbewoner zag dat er brand was in het bos nabij de Vijverlaan, tegenover het Graafschapstadion. Het lukte hem zelf niet om het vuur uit te trappen. De brandweer bluste de brand met een schuimblusser. Dankzij het snelle optreden van de melder kon daardoor erger worden voorkomen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Doetinchem
Diefstal
Hamburgerstraat
Vrijdag 15 augustus tussen 16.00 en 21.00 uur
Een 34-jarige medewerkster van een winkel deed aangifte van diefstal. En de winkel, een drogisterij, werden ruim 40 opzetborstel voor electrische tandborstels ontvreemd, totale waarde 629,- euro. Van de dader of daders is nog niets bekend.

's Heerenberg
Vernielingen
De Bongerd
Namens een school werd aangifte gedaan van vernielingen die in de vakantieperiode zijn gepleegd. Zo werden vier ruiten vernield, vier ontluchtingskappen op het dak, een speeltoestel, een boom en een regenpijp. De politie vraagt getuigen die in die periode iets gezien hebben zich te melden.

Winterswijk
Schennispleging
Bilderdijkstraat
19 augustus omstreeks 22.45 uur
Een 74-jarige bewoonster deed aangifte van schennis tegen haar gepleegd. Op een gegeven moment was een nog onbekende man voor het raam van haar woning gaan staan en had haar zijn geslachtsdeel getoond. Vervolgens ging de man weer weg. Het gaat om een man met blanke huidskleur, ongeveer 25 jaar oud met kort blond haar. Hij droeg lichte kleding. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden.

Wehl
Rijden onder invloed
Broekhuizerstraat
De politie zag een bromfietser rijden waarvan de bestuurder geen helm droeg. Bij het zien van de politieauto ging de bromfietser er vandoor. De politie ging er achter aan en trof even later de bromfiets verlaten in de berm aan. De bromfietser, een 23-jarige inwoner uit Wehl, had zich iets verderop onder coniferen verstopt. Hij werd aangehouden en op het bureau werd een blaasproef afgenomen. De man bleek onder invloed van alchohol, 675 ug/l, wat neerkomt op 1,5 promil. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Wehl
Inbraak
Deutscheveldstraat
20 augustus tussen 01.00 en 05.00 uur
Bij een inbraak in een vrijstaande woning werd een auto ontvreemd, een zwarte VW Passat. Ook werden een gereedschapkoffer en een digitale camera weggenomen. Om binnen te komen werd een ruit van de garage uitgenomen. De sleutels van de auto werden ontvreemd, waarna de daders er met de auto vandoor konden gaan.
Ook in een andere woning werd ingebroken in die periode. Hier werd kleingeld ontvreemd. Het slot van de tuindeur werd geforceerd om binnen te komen. Ook op de Hoekhorsterweg in Wehl werd ingebroken. Hier werd 150 euro ontvreemd en kwamen de dader(s) binnen door het forceren van de achterdeur. Vermoedelijk zijn de daders waren via het weiland naar de woning gereden met een auto.
Tenslotte werd in een woning aan de Nieuw Wehlseweg ingebroken. De daders kwamen via een schuur binnen Hiervan zijn nog geen andere gegevens bekend.

Einde persberichten
Brandt Keegstra
055 - 5486054