Politie Noord- en Oost Gelderland

PERSBERICHTEN DISTRICT IJSSELSTREEK 19 OP 20 AUGUSTUS 2003

Controles
Op de Horsterkamp in Vorden en de Rijksstraatweg en Vordenseweg in Warnsveld werd op 19 augustus een snelheidscontrole gehouden met behulp van de lasergun. Er werden 5 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 62 km/uur waar 50 is toegestaan. Eén bestuurder werd bekeurd voor het niet dragen van de gordel.
In Zutphen werd een bromfietscontrole gehouden op de Den Elterweg, de Ijsselkade en de Laan naar Eme. Twee bromfietsen kregen een bekeuring omdat ze hun bromfietscertificaat niet konden tonen, 4 omdat de constructiesnelheid van de bromfiets niet klopte na controle op de rollentestbank en 1 bromfiets bleek niet voorzien van een gele plaat.

Eefde
Inbraak
Eefdese Enkweg
De 24-jarige bewoner ontdekte na terugkomst van z'n vakantie dat er was ingebroken. Een raam was geforceerd. Weggenomen werd audio-apparatuur

Harfsen
Inbraak
Lochemseweg
Dinsdag 19 op woensdag 20 augustus
Een 29-jarige bewoonster deed aangifte van inbraak in haar woning. De dader(s) forceerden een schuifpui. Weggenomen werd een geldbedrag en een bedrag een Engelse ponden.

Zutphen
Brandje
Melatensteeg
19 augustus rond 23.28 uur
De politie kreeg melding van een containerbrand. Bleek dat een container, die in een stenen containerhok geplaatst is, brandde. De brandweer bluste het brandje. Even later kwam de melding van een brandje aan de Jan Vermeerstraat. Daar bleken twee plastic vuilnisemmers in brand te staan. De emmers waren al geblust door een passerende brandweerman die op weg was naar de kazerne. Eén emmer stond tegen de gevel van een winkel. Gelukkig sloeg het vuur niet over naar het pand. Ook op de Laarstraat en op de Berkelpoortstraat brak omstreeks 00.47 uur en 01.10 uur een brand uit in een container. De brandweer bluste deze branden. De politie stelt een onderzoek in.
Op de Broederenkerkhof kwam omstreeks 01.00 uur de melding van een containerbrand. Ook hier bluste de brandweer.
De politie gaat uit van brandstichting en vraagt eventuele getuigen zich te melden.

Lochem
Inbraak
Oranjelaan
Tussen 19 augustus 22.45 en 20 augustus 08.45 uur
Een 30-jarige eigenaar deed aangifte van inbraak in zijn auto. Het portierslot werd geforceerd en een 20-tal CD's werd weggenomen.

Zutphen
Diefstal
Haydnstraat
19 op 20 augustus
De 37-jarige eigenaar deed aangifte van inbraak in een schuur bij de woning. De deur werd grofweg ingetrapt. Weggenomen werd een complete visuitrusting ter waarde van rond de 1000,- euro.

Einde persberichten
Brandt Keegstra
055 - 5486054