NU'91

AAN ONZE LEDEN WERKZAAM IN DE BRANCHES

VERPLEEG- EN VERZORGINGSHUIZEN EN THUISZORG

Utrecht, 20 augustus 2003

Beste leden,

Kort geleden hebben wij jullie schriftelijk op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen in beide branches. Werkgevers hebben aangegeven tot een geheel nieuwe CAO te willen komen die gaat gelden voor alle werknemers die werkzaam zijn in bovengenoemde branches. De CAOs zoals die golden tot 1 juli jongstleden, is door hen inmiddels opgezegd.

In de brief hebben wij jullie ook geraadpleegd over de mogelijke inzet voor een nieuwe CAO. Veel reacties zijn binnengekomen en met beide klankbordgroepen, waar kaderleden van NU91 in zitten, doorgenomen. Ook werd duidelijk dat veel leden een nieuwe CAO wel zien zitten mits er geen sprake is van achteruitgang van arbeidsvoorwaarden en er voor iedereen een win-win situatie uit komt.

NU91 is best bereid om met werkgevers mee te denken en te praten over het tot stand komen van een geheel nieuw arbeidsvoorwaardenpakket. Maar wel onder de voorwaarde zoals jullie die hebben verwoord: geen achteruitgang in arbeidsvoorwaarden en een win-win situatie voor iedereen. Omdat we binnenkort gaan onderhandelen voor twee branches, wat een zware klus is, heeft NU91 eveneens besloten om samen te werken met de andere werknemerspartijen.

Dit heeft geresulteerd, na twee intensieve gespreksronden, in een gezamenlijk voorstellen-pakket. Uiteraard hebben de NU91 onderhandelaars gelet op jullie wensen. Op onze website kunnen jullie de defintieve inzet lezen. Je zult zien dat veel specifieke NU91 punten zoals Verpleegkundige AdviesRaden, onregelmatigheidstoeslagen, medezeggenschap er in zijn verwerkt.

De onderhandelingen starten op 15 september a.s. Vanaf dat moment zullen we jullie na iedere onderhandelingsronde via onze website op de hoogte houden. Je kunt rechtstreeks reageren via: i.tjin@nu91.nl

Groeten en tot horens,

Namens de onderhandelingsdelegatie NU91

Ike Tjin A Lien

Hubert Vankan