Korps: Friesland, plaats: Fryslân 20-08-2003
Politieberichten 20/8 van 07.00 uur t/m 13.00 uur

Heerenveen: poging tot inbraak
In de nacht van dinsdag op woensdag is er geprobeerd om in te breken in een bedrijfspand aan de Vanm Kleffenslaan. Men heeft geprobeerd om de aan de voorzijde van het pand de schuifpui te openen, hetgeen niet is gelukt. Men heeft wel met een stoeptegels de ruit vernield. Aangifte hiervan werd gedaan door een 59-jarige inwoner van Heerenveen.

Bolsward: zakken-/tassenrolsters aangehouden
Op donderdag 14 en vrijdag 15 augustus werden door de politie van Sneek 2 vrouwen, respectievelijk 20 jaar en wonende te Bolsward en een aar, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden op verdenking van tassenrollerij in Sneek en Bolsward. Ze weden verdacht van het plegen van 10 diefstallen van portemonnees, die voornamelijk werden weggenomen uit de boodschappenkarretjes van winkelend publiek. De verdachten hadden de voorkeur voor oudere klanten. De jongste van de 2 leidde de klant af, waarna de 32-jarige verdachte kans zag de portemonnee weg te nemen. De diefstallen vonden hoofdzakelijk plaats in een supermarkten in Sneek in de periode tussen 01 juli en 12 augustus 2003. De jongste verdachte maakte zich eenmaal schuldig aan een dergelijke diefstal in een supermarkt in Bolsward in de maand april 2003. Beide verdachten zijn na verhoor en bekentenis inmiddels weer in vrijheid gesteld.

Heerenveen: winkeldief aangehouden
Woensdag omstreeks 08.20 werd een 33-jarige inwoner van Drachten aangehouden voor winkeldiefstal. Vanuit de stationskiosk aan de Trambaan had hij 2 flessen alcohol weggenomen. Aangifte hiervan werd gedaan door een 40-jarige inwoonster van Leeuwarden. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Oosterwolde: inbraken in winkels
In de nacht van dinsdag op woensdag zijn een 5-tal pogingen c.q. inbraken geweest in winkels aan de Stipepassage en Stipeplein. Bij een groentehandelaar werd een computer en scherm en toetsenbord weggenomen. De toegangsdeur werd geforceerd. Bij een bloemenzaak waren
2 deuren vernield en is het bij een poging gebleven.Bij een vlaaienspecialist was alleen braakschade men is niet binnen geweest. Tevens werd gepoogd in te breken in een bloemenzaak aan hert Stipeplein. Aangifte werd gedaan door een 42-jarige inwoonster van Jubbega en medewerkster van de groentezaak, alsmede een 56-jarige inwoonster van Oosterwolde en medewerkster van de bloemenzaak aan het Stipeplein en een 53-jarige inwoonster van Oosterwolde en medewerkster van de bloemenzaak aan de Stipepassage. Een nader onderzoek door de technische recherche zal worden ingesteld.

Bureau Communicatie tel: 0900 8844