Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (20/8)

Tilburg, 20 augustus 2003.

Politie ruimt hennepkwekerij

TILBURG - In een woning aan de Luitenant Looijmansstraat heft de politie gistermorgen een hennepkwekerij met 204 planten geruimd. Gisteren hebben agenten een 25-jarige man en een 46-jarige vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze kwekerij. Na verhoor werden zij weer in vrijheid gesteld.

Agenten vinden ploertendoder in auto

TILBURG - In een niet afgesloten auto aan het Boksdoornerf hebben surveillerende agenten gistermorgen een ploertendoder aangetroffen. Dit verboden wapen hebben de agenten in beslaggenomen. Naar de eigenaar van het wapen wordt een onderzoek ingesteld.

Tilburger behoorlijk gedupeerd bij woninginbraak

TILBURG - Een 34-jarige bewoner van de Jan Backstraat is door een woninginbraak behoorlijk gedupeerd geraakt. De inbrekers gingen onder andere aan de haal met een digitale camera ter waarde van 1270 euro, sieraden ter waarde van 1085 euro en drie brillen met een gezamenlijke waarde van 2345 euro.
De inbrekers kwamen de woning binnen via de tuindeuren aan de achterzijde van de woning.

Tilburgers opgepakt voor bromfietsdiefstal

TILBURG - Aan het Domein hebben agenten gistermorgen om halftwaalf twee Tilburgse mannen aangehouden. De mannen zijn 29 en 34 jaar oud. Zij worden verdacht van de poging tot diefstal van een bromfiets aan de Nassaustraat. De mannen probeerden het slot van de bromfiets open te breken maar werden daarbij betrapt door de onderbuurman van de bromfietseigenaar. Aan de hand van het opgegeven signalement van de dieven konden ze later door de gewaarschuwde politie worden aangehouden.

Inbrekers gaan met auto aan de haal

BERKEL-ENSCHOT - Bij een inbraak in een woning aan de Dr. Schaepmanstraat zijn inbrekers met de blauwe Peugeot 206 met het kenteken 37-HJ-HG aan de haal gegaan. De inbrekers vonden de sleutels van de auto, die op de oprit van de woning geparkeerd stond en zijn er mee weggereden. Om in de woning te kunnen komen werd de achterdeur van het huis opengebroken. De inbraak werd gisteren rond het middaguur ontdekt. De bewoners waren met vakantie.

Oisterwijkse horeca heeft last van flessentrekker

OISTERWIJK - Twee horecabedrijven uit Oisterwijk hebben gisteren bij de politie aangifte gedaan van flessentrekkerij. Aan de Oirschotsebaan huurde de nog onbekende vrouw een bungalow waarna ze met de noorderzon vertrok. Aan de Rosepdreef overnachtte de vrouw in een hotel en vertrok ook daar zonder te betalen. De vrouw is ongeveer 45 jaar oud, heeft een klein gezet postuur en rood haar. Voor zover bekend verplaatst de vrouw zich te voet. De politie van Oisterwijk stelt een nader onderzoek in.

Dealer

TILBURG - Bij de regelmatige controles die de politie van het politieteam Wilhelminapark houdt in verband met allerlei vormen van overlast in het Wilhelminapark (drugs- en alcoholgebruik en prostitutie) hebben agenten gistermiddag een 45-jarige man uit Tilburg betrapt bij het dealen van drugs. In de kleding van de man troffen de agenten heroïne en een aantal zakjes softdrugs aan. De man deed hiervan afstand en de drugs zijn door de agenten vernietigd. Kort daarna kreeg de man aan de Gasthuisring nog een bekeuring omdat hij zich bij het skate-park schuldig maakte aan wildplassen.

TILBURG - Gisteravond rond halfelf kreeg een 41-jarige man uit Tilburg een bekeuring omdat hij in het Wilhelminapark het alcoholverbod overtrad.

Ambulancechauffeur krijgt klappen van patiënt

TILBURG - Een 32-jarige ambulancechauffeur uit Tilburg is gistermiddag op de EHBO-afdeling van het TweeStedenziekenhuis mishandeld door een 35-jarige man uit Heerhugowaard. Kwart voor drie kreeg de bemanning van een ambulance de opdracht om naar het Paletplein te rijden omdat daar een man op de grond lag die vermoedelijk een epileptische aanval had gehad. Na controle werd besloten om de man naar de EHBO-afdeling van het TweeStedenziekenhuis te brengen voor nader onderzoek. Eenmaal in het ziekenhuis begon de man moeilijk te doen en dat resulteerde in de mishandeling van de ambulancechauffeur. Die kreeg van de man acht klappen op het gezicht. Bij een ervan sloeg de verdachte een tand door de lip van het slachtoffer. De gealarmeerde politie heeft de man hierna aangehouden.

Agenten pakken fietsendieven op

TILBURG - Agenten hebben gistermiddag, even na vijf uur, op het Korvelplein twee mannen uit Tilburg (25 en 37 jaar oud) aangehouden., Het duo wordt verdacht van de diefstal van de fiets van een 74-jarige vrouw aan de Trouwlaan. De gestolen fiets hadden de twee verdachten bij aanhouding nog bij zich. De politie kwam de dieven op het spoor omdat de bestolen vrouw haar 43-jarige zoon over de diefstal informeerde. Die bedacht zich geen seconde en ging op zoek naar de dieven. Samen met de gewaarschuwde agenten werd dit een geslaagde zoektocht.

Gewelddadige winkeldief

TILBURG - Aan de Jan Heijnsstraat hebben agenten gistermiddag rond de klok van vijf uur twee winkeldieven aangehouden. Het zijn twee mannen uit Tilburg die respectievelijk 34- en 37 jaar oud zijn. Met name met de 37-jarige verdachte hadden zowel beveiligingspersoneel en de agenten nogal wat moeite. Toen het duo betrapt werd bij de diefstal van kaas, schnitzels, garnalen en bier werd de 37-jarige verdachte tijdens het wachten op de politie agressief en reageerde zijn agressiviteit af op de 46-jarige beveiligingsbeambte. Ook toen de politieagenten de man mee wilde nemen verzette hij zich en waren er boeien nodig om de man onder controle te brengen.

Tilburger opgepakt voor mishandeling en bedreiging

TILBURG - Aan de Wichmanstraat hebben agenten gisteravond om kwart over tien een 44-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van de bedreiging en mishandeling van een 12-jarige Tilburgse jongen. Die mishandeling gebeurde nadat de Tilburgse jongen met enkele vriendjes aan het voetballen was geweest en een bal over de schutting van een woning vloog en in de tuin terecht kwam. Toen de jongen de bal uit de tuin wilde gaan halen werd hij door de later aangehouden verdachte mee de woning ingenomen en kreeg daar een klap tegen het hoofd en een knietje in de maag. De aangehouden verdachte is in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.

Glaasje op

TILBURG - Aan het Stuivesantplein hebben agenten gisteravond rond kwart voor twaalf een 21-jarige man uit Tilburg aangehouden, nadat bij controle bleek dat de man met te veel drank op een bromfiets bestuurde. Aan het bureau blies de Tilburger bijna 1.15 promille. De man kreeg een rijverbod van vijf uren opgelegd en de politie maakt proces-verbaal op. De man gaf de agenten ook nog een valse naam op.

Bron: Carel Bouman