Persberichten - 20/08/2003

Miko haalt in Londen prestigieus contract binnen bij the Savoy

Een bolwerk van Britse stijl, traditie en innovatie Londen, 20 augustus 2003. Miko Coffee UK Ltd, de Britse dochter van de op Euronext genoteerde koffieservice- en kunststofverwerkingsspecialist Miko, tekende recentelijk een koffieserviceovereenkomst met The Savoy. The Savoy, die nog in 2003 verkozen werd tot "beste hotel in Londen", selecteerde Miko koffie voor zijn hoogwaardige kwaliteit alsook voor de superieure dienst-na-verkoop die Miko Coffee UK kan garanderen.

The Savoy, die in 1889 centraal tussen de City en de West End van Londen werd gebouwd op de oevers van de Thames, bevestigt al meer dan 100 jaar haar reputatie als "home from home" voor een myriade van bezoekende beroemdheden en internationale sterren. De traditie waarbij een speciale bel werd geluid bij aankomst van hoge adel van over heel de wereld moest worden afgeschaft omdat bezoeken zo frequent voorkwamen. Winston Churchill had er permanent de "River Suite" gereserveerd met een zicht over de Thames; een zicht dat door Monet onsterfelijk werd gemaakt tijdens één van zijn talrijke bezoeken aan The Savoy. Onlangs nog werd er tot in de vroege uren de première van de Harry Potter film gevierd.

"Wij zijn ervan overtuigd dat deze overeenkomst met The Savoy ons versneld toegang zal geven tot de niche markt van tophotels en toprestaurants. Toegang tot The Savoy is maar weggelegd voor een uiterst select groepje van leveranciers; de selectiecriteria zijn bikkelhard en The Savoy accepteert geen "second best"", aldus Adrian Stagg, verkoopdirecteur van Miko Coffee UK Ltd.

Miko Coffee UK Ltd, met hoofdkantoor in Londen en 6 ochterondernemingen verspreid over heel Engeland, behaalde in 2002 met 68 werknemers een geconsolideerde omzet van 11,57 miljoen EUR, dit is 11% meer dan in 2001.

"Onze strategie bestaat erin dat Miko in Engeland via een netwerk van eigen servicedepots een landelijke dekking en snelle lokale distributie en dienstverlening naar de klant wil mogelijk maken. Met onze huidige 6 lokale serviceplatformen is Miko in deze strategie al een heel eind gevorderd. Nu komt het erop aan om in ons segment van de "out-of-home" markt - waar koffie verbruikt wordt buiten de huiselijke sfeer zoals in horeca, catering en kantoren - onze reputatie en merknaam te versterken. De overeenkomst met The Savoy zien wij als een belangrijke stap in die richting", aldus nog Frans Van Tilborg, managing director van Miko Coffee UK Ltd. Behalve in Engeland heeft de Miko groep in een aantal andere Europese landen vestigingen waaronder Frankrijk, Nederland, Polen, Tsjechië, Duitsland en uiteraard België. De groep behaalde in 2002 een geconsolideerde omzet van 68,47 miljoen EUR, 11% meer dan in 2001.

Bron: Miko
Provider: Euronext Brussels