Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 20-08-2003 Mediaberichten 20 augustus (14.45 uur)

Diefstal prei beboet met 160 euro

BLERICK Een 32-jarige vrouw uit Swalmen is dinsdagavond betrapt bij het stelen van 9 stengels prei. Zij kreeg daarvoor een bekeuring van 160 euro. Een politieman zag in zijn vrije tijd dat de vrouw de prei weghaalde op een perceel aan de Geliskensdijkweg. Toen hij haar daarover aansprak werd hij uitgejouwd. Waarop de man zijn collegas waarschuwde. Die konden de vrouw in Swalmen aanhouden. In de auto lagen 9 stengels prei. Met een waarde van 3 euro. In overleg met de officier van justitie kreeg de vrouw een boete van 160 euro opgelegd.

Politie arresteert twee treinrovers

VENLO De politie heeft dinsdagavond twee jongemannen van 15 en 13 jaar uit Mullheim aangehouden op verdenking van beroving van een 17-jarige jongeman uit Korschenbroich (D). Het tweetal pakte in de trein van Monchen Gladbach naar Venlo de jongen vast, terwijl een derde hem sloeg en een mobiele telefoon en geld uit zijn zakken haalde. Waarna het drietal wegrende. De jongen deed daarvan aangifte bij de politie, die even later twee van de drie verdachten op de Maaskade kon aanhouden. Zij zijn in verzekering gesteld in verband met het verdere onderzoek.

Erg dure dakreparatie

WEERT Een inwoner van Weert heeft de politie gemeld dat hij zich bekocht voelt door een dakdekkersbedrijf. Bij zijn ouders aan de Johan van Hornestraat was 14 augustus een man aan de deur gekomen die zei van het dakdekkersbedrijf Vriezen uit Doetinchem te zijn. Hij wees de bewoners op enkele loszittende vorspannen die bij de eerste beste storm van het dak zouden waaien. Overrompeld door de man lieten zij hem zijn gang gaan, waarbij de dakdekker het dak repareerde. En na ruim twee uur een rekening presenteerde van 1100 euro. Daar betaalde de mensen slecht een deel van omdat er niet meer geld in huis was. Vermoedelijk zullen zij de rest ook moeten betalen. Informatie bij een andere dakdekker leerde dat er voor 185 euro arbeid verricht was. De politie waarschuwt nogmaals om niet op dergelijke aanbiedingen in te gaan. En als u dat wel doet vooraf een vaste prijs af te spreken.