Ingezonden persbericht


Duurzaamheid van CD-R s afhankelijk van diverse factoren

MMORE GARANDEERT HOOGSTE KWALITEIT CD-R S

Amsterdam, 20 augustus 2003. MMORE, marktleider in beschrijfbare beeld- en geluidsdragers zoals CD-R s, heeft vandaag benadrukt dat zij de kwaliteit en houdbaarheid van haar producten blijft garanderen. Aanleiding hiertoe is een aanstaande vrijdag te publiceren onderzoek naar de houdbaarheid van CD-R s in een vakblad voor PC-gebruikers.

In dit artikel wordt de duurzaamheid onderzocht van CD-R s van diverse A-merken en private labels. Op basis van een test van de redactie van het magazine blijken CD-R s van verschillende merken gebreken te vertonen bij het uitlezen van de data. Het betreft een test over een periode van twee jaar.

Identiek productieproces

MMORE maakt bezwaar tegen de in het artikel gepubliceerde bewering dat er grote kwaliteitsverschillen zouden bestaan tussen de producten van MMORE en gerenommeerde A-merken. Hiervan kan echter geen sprake zijn, omdat MMORE haar producten betrekt van dezelfde leverancier en exact dezelfde (allerhoogste) kwaliteitsprocessen- en eisen hanteert als deze merken.

In samenwerking met fabrikant Moser Baer s werelds één na grootste fabrikant - en grondstoffenleverancier Bayer, garandeert MMORE consumenten de hoogst mogelijke kwaliteit en onderbouwt deze garantie met de aan haar producten toegekende Triple-A ranking. Daarnaast heeft fabrikant Moser Baer een ISO certificering ontvangen, hetgeen eveneens bijdraagt aan de kwaliteit van de geleverde producten. Gerben Borsje, managing director van MMORE: Onze doelstelling is altijd om de consumenten de beste kwaliteit te leveren tegen dezelfde, of een lagere prijs dan gerenommeerde merken.

CD-R s zijn hi-tech producten

MMORE maakt de consument erop attent dat CD-R s altijd met de grootst mogelijke voorzichtigheid moeten worden behandeld. Van alle materialen die in een CD-R worden verwerkt is vooral de beschrijfbare organische laag (dye) gevoelig voor invloeden zoals warmte, vocht en licht. Ondanks het feit dat de duurzaamheid van CD-R s door de techniek in de afgelopen jaren sterk is verbeterd, kan door dergelijke invloeden toch schade ontstaan.

Vraagtekens bij onderzoek

Borsje zegt over de testresultaten uit het onderzoek: We achten het niet ondenkbaar dat de door het magazine geteste CD-R s ook onderhevig zijn geweest aan een of meerdere van deze invloeden. Uiteraard zullen wij de geteste producten bij het magazine opvragen. Aan de hand van de serienummers zullen wij de kwaliteitsexperts van fabrikant Moser Baer alsmede de testdivisies van Bayer om hun oordeel vragen over zowel de door het magazine gehanteerde onderzoeksmethode, als over de onderhevige producten .

MMORE is teleurgesteld over het feit dat zij niet over de onderzoeksresultaten is geïnformeerd en dat men niet in de gelegenheid is gesteld om in te gaan op de kritiek aan het adres van het bedrijf.

Geruststelling voor consument en detaillist

MMORE is in Nederland marktleider op het gebied van CD-R s en andere opslagmedia. Ondanks de vele miljoenen producten die het bedrijf inmiddels heeft verkocht, benadrukt zij dat MMORE in de afgelopen vijf jaar nimmer klachten heeft ontvangen inzake de kwaliteit of duurzaamheid van haar producten.

Einde persinformatie. Woensdag 20 augustus 2003.

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht