Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum Woensdag 20 augustus 2003                                      
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen



Fietsendieven aangehouden

Dinsdagmiddag meldden getuigen dat twee mannen kort daarvoor een fiets hadden gestolen bij het winkelcentrum Dukenburg. De mannen waren met de fiets vertrokken in de richting van de meubelboulevard. Door de politie werden beide mannen, met de gestolen fiets, aangetroffen op de Viaductweg. De mannen, Nijmegenaren van 40 en 51 jaar oud, zijn aangehouden.


Vrouw aangehouden voor drugsgebruik

Surveillerende politiemensen zagen dinsdagmiddag dat een 42-jarige Nijmeegse in het Kronenburgerpark bezig was om harddrugs te gebruiken. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij kreeg een proces-verbaal en een verblijfsontzegging voor het Kronenburgerpark en omgeving voor de duur van zes weken.


Inbreker overlopen en aangehouden

De 87-jarige bewoonster van een woning aan de Batavierenweg wilde dinsdagavond naar bed gaan. Toen zij de slaapkamerdeur opende trof zij daar een inbreker aan. Door hard te gillen wist zij de inbreker te verjagen. Zij kon de politie wel een signalement van de inbreker geven. Aan de hand van het signalement kon de politie even later op de Tweede Walstraat een 22-jarige Arnhemmer aanhouden. Het slachtoffer kon nog niet aangeven wat er uit de woning vermist wordt.


Gestolen auto's
Vanaf de Waalkade is dinsdagavond een zwarte Volkswagen Golf met kenteken 52-DR-KH gestolen. Aangifte werd gedaan door een 25-jarige inwoonster van Lent.
Een 50-jarige Nijmeegse deed aangifte van diefstal van haar rode Toyota Yaris met kenteken 82-DL-XS. Deze is afgelopen nacht gestolen vanaf de Breehofstraat.
Afgelopen nacht is vanaf de Laan van Scheut een grijze Volvo 460 met kenteken NT-JN-92 gestolen. Een 27-jarige Nijmegenaar deed daarvan aangifte.


Aanrijding met letsel

Bij een aanrijding op de kruising van de O.C.Huismanstraat met de Symfoniestraat is vanmorgen een 67-jarige Nijmeegse gewond geraakt. De vrouw reed op haar fiets over de O.C.Huismanstraat en kreeg geen voorrang van een 24-jarige Nijmeegse automobilist die uit de Symfoniestraat kwam. De vrouw liep diverse kneuzingen op.



Nijmegenaar deed valse aangifte

Een 31-jarige man uit Nijmegen deed op 22 juni bij de politie aangifte van een beroving met geweld. De politie startte een onderzoek, waaruit recentelijk is gebleken dat de man het verhaal verzonnen heeft. De toen nog 30-jarige man meldde bij de politie dat hij op de Molenweg geld had gepind en naar zijn auto liep. Net voordat hij in zijn auto wilde stappen voelde de man een steek in zijn zij en hoorde iemand om geld vragen. Toen hij zich verweerde zou hij zich naar eigen zeggen verwond hebben aan zijn hand. Een andere man op een scooter zou in het bezit zijn van een vuurwapen en bleef onder dreiging van dat vuurwapen ook om geld vragen. Hierop zou de 30-jarige besloten hebben zijn geld te geven. Daarop stapte de man die bij de auto stond in de auto en reed ermee weg. Hierop deed de 30-jarige aangifte. Omdat de politie gaandeweg begon te twijfelen aan dit verhaal, werd de man uitgenodigd voor een nadere verklaring. Tijdens dit gesprek gaf de man toe het hele verhaal verzonnen te hebben. De politie overweegt de kosten van het politieonderzoek op deze man te verhalen.


(informatie over dit laatste bericht bij Myranda Theunissen, tel. 06 - 22 93 09 91)


District Tweestromenland


Beuningen - Man aangehouden na diefstal uit auto

Woensdagmorgen heeft de politie op de Koningsstraat in Beuningen een 46-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man wordt er van verdacht kort voor zijn aanhouding goederen te hebben gestolen uit een auto die geparkeerd stond op het Kapiteel. De man is overgebracht naar het politiebureau in Nijmegen.


Puiflijk - woninginbraak

Dinsdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Houtsestraat in Puiflijk. De achterdeur was open gebroken. De hele woning was doorzocht. De 55-jarige bewoonster mist geld en sieraden.


Heumen - man aangehouden na mishandeling

Op een camping in Heumen heeft de politie dinsdagavond een 43-jarige inwoner van Malden aangehouden. De man had na een woordenwisseling een 15-jarig meisje, eveneens uit Malden, in haar gezicht geslagen.


Berg en Dal - woninginbraak

Dinsdagavond is ingebroken in een woning aan de Stollenbergweg. Vermoedelijk is men via een balkon en een niet afgesloten raam op de eerste verdieping binnen gekomen. De hele woning werd doorzocht. Uit de woning is een tas meegenomen. De 65-jarige bewoner deed aangifte.


Groesbeek - woninginbraak

Dinsdagavond is ingebroken in een woning aan de Bredeweg in Groesbeek. Een deur was open gebroken. De 60-jarige bewoner mist geld en sieraden.



District De Waarden


Culemborg - inbraak in garagebedrijf

Dinsdagavond is ingebroken in een garagebedrijf in Culemborg. De toegangsdeur van het pand werd open gebroken. Vervolgens heeft men een auto dwars door de glazen pui naar buiten gereden en meegenomen. Het betreft een zwarte Audi A6 met kenteken 99-FP-GZ.


Geldermalsen - gestolen auto

Een 64-jarige inwoner van Enspijk deed aangifte van diefstal van zijn rode Seat Toledo met kenteken SJ-HZ-01. Deze is dinsdag gestolen vanaf de Burg. Roozeveld v.d. Venlaan.


Tiel - mishandeling

Een 32-jarige inwoner van Tiel is gisteravond op de Klaproos in Tiel mishandeld. Een 19-jarige Tielenaar is als verdachte aangehouden. De 32-jarige moest met hoofdletsel naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie onderzoekt de aanleiding en de toedracht.



RECTIFICATIE

Culemborg- foutieve leeftijd slachtoffer dodelijk ongeval
In het persbericht dat vanochtend is verzonden over het ongeval dat vannacht op de A2 plaatsvaond, is per ongeluk de leeftijd van het slachtoffer foutief vermeld. De leeftijd van de vrouw uit Gronau is niet 63 maar 43.




Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --