Politie Groningen

Politie treedt op in Claremaheerd (20/08/03)

Groningen 20-8-2003 - De politie heeft dinsdagavond drie jongemannen in de leeftijd van 19, 23 en 25 jaar uit Groningen aangehouden op de Claremaheerd voor het niet opvolgen van de vordering om zich te verwijderen. De aanhoudingen gingen zonder problemen gepaard.

Eerder op de avond was er in het wijkpandje aan de Claremaheerd een gesprek geweest met een afvaardiging van de overlast veroorzakende jongeren en vertegenwoordigers van de politie en de gemeente. Het gesprek was een vervolg op een gesprek die twee weken eerder met de jongeren was gehouden en waar afspraken gemaakt werden over de overlast en het straatracen. Vanuit de kant van de gemeente zijn er activiteiten en faciliteiten aan de jongeren beschikbaar gesteld maar daar is niet of nauwelijks gebruik van gemaakt. Daarentegen bleven er uit de buurt wel overlast klachten komen. In het gesprek werd de afvaardiging van de overlast gevende jongeren meegedeeld dat het hinderlijke gedrag op de Claremaheerd absoluut niet meer getolereerd wordt.

Na het gesprek verzamelde een groep jongeren zich toch weer op de Claremaheerd en aan een vordering om zich te verwijderen werd geen gehoor gegeven. Daarop werden meerdere politie eenheden naar Beijum gedirigeerd en drie jongemannen aangehouden. De politie bleef nog enige tijd een oog in het zeil houden en het bleef rustig in de buurt. De drie verdachten werden ingesloten en krijgen een proces-verbaal.