Ingezonden persbericht


Creative introduceert nieuwe digitale audiospeler: 8000 nummers in de palm van je hand

Nog sneller en intuïtiever in gebruik. Overdracht van één nummer per seconde via USB 2.0 naar de ultracompacte harde schijf van 30 GB.

Amsterdam, 20 augustus 2003 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet, kondigt de Creative Jukebox Zen NX digitale audiospeler aan. Hij is ontworpen voor muziekliefhebbers die veel onderweg zijn en kan tot 8.000 nummers in MP3- of WMA-formaat op de harde schijf van 30GB opslaan. De Zen NX heeft een overdrachtsnelheid van één nummer per seconde via de USB 2.0-verbinding.

Gebruiksgemak is het sleutelwoord voor dit vooruitstrevende product. Gebruikers kunnen snel met het bladerwieltje afspeellijsten samenstellen en bewerken via logische besturingsfuncties. Hun muziekcollectie kunnen zij op een PC converteren naar MP3- of WMA-formaat met de meegeleverde Creative MediaSource-software. De lithium-ion-batterij is verwijderbaar én herlaadbaar en levert tot 14 uur luisterplezier per oplaadbeurt. De diverse persoonlijke instellingsmogelijkheden en functies, de meegeleverde hoogwaardige Neodymium stereohoofdtelefoon en het zwart reistasje met een riemklem maken van de Juxebox Zen NX een zeer volledig product. Naast muziek is het uiteraard ook mogelijk om andere digitale informatie zoals foto's en documenten te bewaren.

"Dit is onze slankste en lichtste Jukebox tot op heden", verduidelijkt Julie McGuire, Europees Brand Manager voor MP3-spelers bij Creative. "Hij is stijlvol, compact en zeer gemakkelijk te bedienen. De functies omvatten onder meer de mogelijkheid om de taal van de interface te veranderen; er is een klok en slaaptimer en een 'wekker met muziek'. Daarnaast kunt u songs automatisch indexeren en ze volgens genre, album en artiest in categorieën onderbrengen.

De Jukebox Zen NX wordt geleverd met een rijke verzameling aan software en hulpprogramma's. De verpakking bevat ook een handig en compact, zwart reistasje met een riemklem, een stereohoofdtelefoon en een stroomadapter.

Prijs en beschikbaarheid
De ZEN NX is in september in de winkel verkrijgbaar. De adviesprijs - inclusief BTW - bedraagt ¬ 349,00.

Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten, testproducten en het opvragen van beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten, testproducten en het opvragen van beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Text 100 Public Relations
Jeroen Breuer
Tel. +31 (0) 20 5304338
jeroenb@text100.nl

Creative Labs
Markus Eggermont
Tel: +32 (0)3/287.87.72
markus_eggermont@cle.creative.com

Creative Labs informatienummer voor eindgebruikers: Nederland +31 (0)11 3230081 / België +32 (0)3 2878777

Over Creative Labs
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor PC met producten als het veel geroemde D.A.P. Jukebox. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk Internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationaal hoofdkantoor is gevestigd in Singapore en het hoofdkantoor voor Europa staat in Groot-Brittannië. Creative Labs Europe werd opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. De volledige Europese activiteiten zijn opgezet door General Manager Michael Sullivan en het hoofdkantoor werd gevestigd in Berkshire in het Verenigd Koninkrijk. Creative Labs Europe is de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot het negenvoudige van zijn oorspronkelijke omvang en heeft nu vestigingen in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. Creative's European Operations and Technical Centre (EOTC) in Dublin (Ierland) werd officieel geopend op 19 juli 1995. Het EOTC is de draaischijf van de snel groeiende Europese activiteiten van Creative Labs. Het levert efficiënte, gelokaliseerde productondersteuning op maat voor de Europese markt en staat tevens in voor de aanvullende klantenservice van de filialen in de diverse landen. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 400 personen in dienst. Kijk voor meer informatie op: www.europe.creative.com.