Amsterdam Oud Zuid


Inspraak bestemmingsplan Vondelpark

Het stadsdeel heeft voor het Vondelpark een bestemmingsplan gemaakt. In een bestemmingsplan staan regels over het (ver)bouwen en het gebruik van de diverse bestemmingen in een buurt. Met andere woorden: wat is wel en wat is niet toegestaan. Het onderhavige bestemmingsplan heeft betrekking op het Rijksmonument Vondelpark, voorzover dit ligt binnen het stadsdeel Amsterdam Oud Zuid. In 1996 is het Vondelpark aangewezen als Rijksmonument.

Renovatie en Beheerplan Vondelpark

In 2001 heeft het stadsdeel het Renovatie en Beheerplan Vondelpark vastgesteld, waarin is beschreven hoe door een renovatie de gebruikswaarde van het park kan worden versterkt, zodat recht wordt gedaan aan de monumentale waarde ervan.

Het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan Vondelpark moet dienen als een juridische waarborg voor het Rijksmonument Vondelpark en maakt de uitvoering van het Renovatie en Beheerplan Vondelpark mogelijk.

Inspraakavond

Donderdag 11 september wordt een inspraakavond gehouden. U krijgt dan informatie over het bestemmingsplan, u kunt vragen stellen en u kunt mondeling een inspraakreactie naar voren te brengen.
* Aanvang: 19.30 uur

* Locatie: raadzaal aan de Karel du Jardinstraat 65

Het concept-ontwerpbestemmingsplan Vondelpark bestaat uit 2 onderdelen:


1. Voorschriften
Klik hier om de voorschriften te downloaden (pdf) Klik hier om de toelichting bij de voorschriften te downloaden (pdf)

2. Bestemmingsplankaart (deze kunt u hier binnenkort ook downloaden)

In de toelichting die ter inzage ligt op de hieronder genoemde adressen zijn ook diverse illustraties opgenomen. Om technische redene ontbreken de illustraties in de versie die u hier kunt downloaden.

Het concept-ontwerpbestemmingsplan Vondelpark ligt ter inzage van donderdag 21 augustus 2003 tot en met woensdag 17 september 2003. U kunt het plan inzien op de volgende locaties:


* Informatiecentra aan de Koninginneweg 1 en Karel du Jardinstraat 65: contactpagina

* Wijkopbouwcentrum Vondelpark-Concertgebouwbuurt: wijkcentra
* Wijkservicepunt Museumkwartier: Museumkwartier
* Openbare Bibliotheek aan het Roelof Hartplein 430: www.oba.nl

Gedurende de periode dat het concept-ontwerpbestemmingsplan Vondelpark ter inzage ligt, kan een ieder schriftelijk zijn/haar opmerkingen richten aan het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Amsterdam Oud Zuid, postbus 51160, 1007 ED Amsterdam.