Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 20-08-2003
Persberichten woensdagmiddag 20 augustus 2003 Ernest Zinsmeyer 0592 361127 / 06 22662875

Perspiket tot donderdagmiddag

Diefstal uit auto
ASSEN Een 38-jarige man uit Assen deed woensdagmorgen aangifte van diefstal van vier velgen met banden. De personenauto stond geparkeerd op een bedrijventerrein aan de Industrieweg. De dader is daar tussen dinsdagavond 18.00 uur en woensdagmorgen 7.30 uur aan het sleutelen geweest. Naast het meenemen van vier stalen autovelgen met banden is de auto beschadigd achtergelaten. De schade bedraagt ongeveer 2000,-

Diefstal uit bedrijf
OOSTERHESSELEN Tussen dinsdagavond 17.00 uur en woensdagmorgen 7.00 uur is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Middelste Weg. Uit de schuur is een nieuwe zitmaaier ontvreemd. De 49-jarige eigenaar, afkomstig uit Gees deed woensdagmorgen aangifte.

Stro gestolen
EESERGROEN Een 64-jarige man uit Ees deed woensdagmorgen aangifte van diefstal van 17 pakken stro vanaf een perceel aan de Middenweg. De diefstal heeft afgelopen weekend plaatsgevonden.

Tasjesroof
HOOGEVEEN - Woensdagmiddag kwam een 50-jarige vrouw uit Hoogeveen aan het bureau om aangifte te doen van een beroving. Rond kwart voor twee stond de vrouw voor een supermarkt aan het Schutsplein om haar fiets op slot te zetten. Plotseling voelde ze dat er aan haar tas werd getrokken. Toen ze omkeek, zag ze een jongeman wegrennen met haar tas. De dader is een ongeveer 25-jarige man met een donkere huidskleur. Hij is ongeveer 1.65 m groot en heeft kort zwart kroeshaar. In de tas zat onder meer een portemonnee met bankpasjes.

Proces verbaal wegens te snel varen
NIETAP Tijdens controles op het Leekstermeer heeft de politie de laatste dagen drie processen-verbaal uitgedeeld wegens te snel varen.

Invalidenscooter gestolen
EMMEN Aan de Nijbracht is dinsdag tussen 17.30 uur en 21.30 uur een blauwe invalidenscooter, merk Inca Buddy, gestolen bij een winkel. De 47-jarige eigenaresse uit Emmen deed aangifte. Het schadebedrag is nog onbekend.

Met openstaande boetes aangehouden
EMMEN Woensdagmiddag is een 47-jarige man uit Emmen aangehouden omdat hij nog ruim 1800 aan boetes had openstaan. Hij kan, als er niet alsnog betaald wordt, de komende anderhalve maand zitten.

Auto gestolen
ASSEN Woensdag tussen 12.00 en 14.30 is aan de Korenmolen een witte VW Polo gestolen. De 25-jarige eigenares had de auto bij een supermarkt geparkeerd en merkte bij terugkomst dat de auto was verdwenen. De politie vraagt aan eventuele getuigen, bijvoorbeeld supermarktbezoekers, of ze zich via 0900 8844 willen melden bij de politie.