Politie Zaanstreek-waterland



17:19 19-AUG-03
LOC: OOSTZAAN, A8
Motorrijder onderuit
Een 48-jarige motorrijder uit Berkhout werd met gebroken ribben naar het OLVG ziekenhuis in Amsterdam overgebracht, nadat hij met zijn motor onderuit was gegaan. De aanleiding zou zijn geweest, dat de auto vlak voor hem plotseling remde. Daarop remde ook het slachtoffer krachtig af en kwam daarbij ten val. Hij gleed daarbij over enige tientallen meters over de weg. Zijn motor werd aan de linkerzijde flink beschadigd.

22:05 19-AUG-03
LOC: WESTZAAN, HET ZIEDHUIJS
Inbreker door buren aangehouden
Buurtbewoners hielden een 27-jarige man uit Amsterdam aan, op verdenking van poging tot diefstal uit een woning. De man had door diverse tuinen gelopen en was bij een woning, waarvan de tuindeur niet was afgesloten, naar binnen gegaan. Daarop ging het alarm af van de woning, waarna de man probeerde te vluchten. Hij werd overgedragen aan de politie. De man was kaal, maar diverse getuigen hadden hem gezien met donker haar in een paardenstaart. Dat bleek een pruik te zijn, die in de onmiddellijke omgeving van de plaats van aanhouding werd aangetroffen. Ook had de man een overhemd aan gehad, welke door een speurhond uit een sloot werd gevist. De auto van de verdachte werd in de omgeving aangetroffen en in beslag genomen.
De verdachte werd aan het politiebureau in verzekering gesteld. Hij had geen kans gekregen iets te stelen.

01:14 20-AUG-03
LOC: PURMEREND, SPINETSTRAAT

Kat door honden verscheurd

De politie werd door een getuige gewaarschuwd, dat twee honden een kat aan het verscheuren waren. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de honden al weg. Door de agenten werd een dode vrij forse kater aangetroffen, bont gekleurd en met een witte bef. De getuige verklaarde, dat de kat door een zwarte hond en een grote bruine hond, vermoedelijk een hazewindhond, was doodgebeten.
Een andere getuige verklaarde, dat er twee dagen eerder in de Citerstraat ook een kat zou zijn doodgebeten. Daarvan is nog geen aangifte gedaan bij de politie.
Om dergelijke ongelukken in de nabije toekomst te voorkomen, wil de politie graag weten om welke honden het gaat en waar zij thuishoren. Er kan gebeld worden naar het politiewijkteam Wheermolen via 0900-8844.
De dode kat is door de dierenambulance meegenomen.

12:13 20-AUG-03
LOC: ZAANDAM, THORBECKEWEG

Nekletsel na kop-staart aanrijding

Een 35-jarige man uit Almere werd met vermoedelijk nekletsel naar het Lucas ziekenhuis in Amsterdam gebracht, na een kop-staart aanrijding.
Een 23-jarige automobiliste uit Koog aan de Zaan zag te laat, dat de auto's voor haar remden en reed in volle vaart tegen de achterkant van de auto van het slachtoffer. Deze was wel op eigen kracht uit zijn auto gekomen, maar werd later onwel.
De auto van de Koogse raakte onherstelbaar vernield. De auto van het slachtoffer werd aan voor en achterzijde beschadigd. In totaal waren drie auto's bij de aanrijding betrokken.

---



---- --