Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (20/9)

Oosterhout, woensdag 20 augustus 2003

Inbraken in bedrijven
HANK EN DUSSEN: In de nacht van 19 augustus op 20 augustus werd in de Oude Kerkstraat ingebroken in een bedrijf. De toegangsdeur werd vermoedelijk met een koevoet open gebroken. Er ontstond forse schade. Er werd niets ontvreemd. Een bedrijf aan de Keizer Napoleonweg te Hank kreeg in diezelfde nacht ook ongewenst bezoek. De toegang tot het pand verkreeg de inbreker door een raam te forceren. Hij maakte bij deze inbraak een geldbedrag buit.

Jongens gewond bij verkeersongeval
VEEN: Op dinsdag 19 augustus omstreeks 22.57 uur vond op de Maasdijk ter hoogte van de veerpont naar Aalst een aanrijding plaats. Daarbij kwamen de bestuurder van een personenauto en een scooterrijder met elkaar in botsing. De bestuurder van de scooter had een hoofdwond en de bijrijder was gewond aan zijn arm. Zowel de bestuurder als de bijrijder werden met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval gebeurde vermoedelijk toen de automobilist (31-jarige man uit Veen) wilde keren op het moment dat hij werd ingehaald door de scooterrijder. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval. De scooterrijder is een 17-jarige jongen uit Wijk en Aalburg. Zijn passagier komt eveneens uit Wijk en Aalburg en is 16 jaar oud.

Verkeerscontrole
ALMKERK: De politie van het team Altena heeft op dinsdag 19 augustus op diverse plaatsen een verkeerscontrole gehouden. De controles werden gehouden op de Doornseweg te Almkerk de Almkerkseweg te Woudrichem en op de Perzikstraat te Wijk en Aalburg. Er werden zes bekeuring uitgedeeld aan bromfietsbestuurders omdat hun bromfiets was opgevoerd. Vijf automobilisten zijn bekeurd voor het niet bij zich hebben van hun rijbewijs of kentekenbewijs. Maar liefst 12 automobilisten kregen een proces-verbaal van 40,- voor het niet dragen van hun autogordel. Verder bekeurde de politie vier automobilisten voor het overschrijden van de maximumsnelheid.

Inbraak in autos
DUSSEN: In de nacht van 19 op 20 augstus werd in twee autos te Dussen ingebroken. Zowel in de Aartswaardestraat als in het Groot Zuideveld verdween een autoradio.

Aanrijding met gewonden
LOON OP ZAND: Bij de kruising Financiën / Udenhoutseweg ontstond 19 augustus omstreeks 17.55 uur een aanrijding. De mogelijke oorzaak was dat een 59-jarige automobilist uit Tilburg geen voorrang verleende. Hij kwam vanaf de Udenhoutseweg en kwam in aanrijding met een auto die op de Financiën reed. De veroorzaker en zijn 77-jarige vrouw raakten door de botsing gewond. Zij zijn beiden met de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis te Tilburg. De betrokken personenautos werden zwaar beschadigd.

Meisje gewond door val
LOON OP ZAND: Op dinsdagavond 19 augustus omstreeks 21.40 uur fietste een 13-jarig meisje, samen met haar broertje, over de Willibrordusstraat. Door een onverwachte manoeuvre kwamen beide sturen van de kinderen in elkaar terecht. Het meisje kwam hierdoor ten val, waarbij ze lichtgewond raakte. Zij is door het ambulancepersoneel voor nader onderzoek mee genomen naar het ziekenhuis te Tilburg.

Inbraak woning
GILZE: In de nacht van dinsdag 19 augustus op woensdag 20 augustus is er ingebroken in een woning aan de Meierstraat te Gilze. De daders zijn de woning binnengekomen door gaatjes in het kozijn van de schuifpui te boren. Via de gaatjes kon het slot van de schuifpui ontsloten worden. De buit bestaat uit bankpassen, pasporten, geld en computerapparatuur. De politie stelde een buurtonderzoek in en liet de technische recherche een sporenonderzoek verrichten.

Brommer en motor botsen
LAGE ZWALUWE: Een 18-jarige bromfietser heeft ongewild een aanrijding veroorzaakt, nadat hij vergat om te kijken toen hij de weg van het Plantsoen wilde over steken. Een 33- jarige motorrijder (eveneens uit lage Zwaluwe) kon de bromfietser niet meer ontwijken met het gevolg dat hij er tegenop botste. Beide personen liepen verwondingen op bestaande uit kneuzingen en schaafwonden. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bromfietser.

Diefstal bestelbus
WAALWIJK: De politie is op zoek naar een gestolen bestelauto. Deze werd tussen maandag 18 augustus 2003 18.30 uur en dinsdag 19 augustus 2003 11.00 uur gestolen vanaf het Hoogeinde. Het gaat om een Mercedes 180 D met het kenteken VT-DZ-75.

Politie arresteert inbreker
WAALWIJK: Bij een bedrijf aan het Laageinde werd ingebroken. Dat gebeurde tussen 19 augustus 01.30 uur en 19 augustus 2003 07.30 uur. Achter het bedrijfspand werd een schuur open gebroken. Daaruit werd elektrisch gereedschap en enkele kratjes bier gestolen. De recherche stelde een onderzoek in en later op de dag, omstreeks 15.40 uur, kon de politie een 36-jarige man uit Waalwijk aanhouden. Hij wordt verdacht van die inbraak. In zijn woning werden de gestolen goederen aangetroffen. Deze spullen zijn uiteraard in beslag genomen.

Dief op heterdaad aangehouden
WAALWIJK: Een 26-jarige Waalwijker probeerde er met de kassalade van een horecabedrijf aan de Vijverlaan vandoor te gaan. De beheerder en een getuige renden er achteraan. De verdachte vluchtte een surfvijver in en probeerde zodoende aan zijn achtervolgers te ontkomen. Dat lukte hem niet en de man is aangehouden en aan de politie overgedragen. Hij is ingesloten. De verdachte was overigens behoorlijk dronken. De eigenaar kreeg zijn gestolen geld terug van de politie. Het voorval vond plaats op 19 augustus omstreeks 18.45 uur.

Bedrijfsinbraak
OOSTERHOUT: Dinsdagavond 19 augustus rond 23.55 uur is er ingebroken in een bedrijf aan de Technologieweg. Na vernieling van een ruit werd computerapparatuur ontvreemd. Door de technische recherche is een sporenonderzoek ingesteld.

Arrestaties vanwege agressie in het verkeer
OOSTERHOUT : Dinsdagmiddag 19 augustus kregen twee vrachtwagenchauffeurs op de Touwslagerijweg ruzie na een inhaalmanoeuvre. De chauffeurs stopten langs de weg en er ontstond een woordenwisseling waarbij over-en-weer werd geduwd. Een van hen reed weg en raakte daarbij de buitenspiegel van de andere vrachtauto waardoor de spiegel omklapte. Het gevolg hiervan was dat de andere chauffeur hem achtervolgde naar een losplaats. Daar hij hem met een mes. Hierop werd door de ander gereageerd door een pijp te pakken om zijn belager te bedreigen. De politie kon op dat moment tussenbeiden komen. Zij zijn alle twee aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. In overleg met het openbaar ministerie kregen beiden een schikkingsvoorstel van 550,- Een verdachte wilde meteen betalen. De ander wilde dat niet. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt om binnenkort voor de rechter verantwoording af te leggen. De verdachten zijn een 33-jarige man uit Ridderkerk en een 56-jarige man uit Kaatsheuvel.

Agressieve vrouw opgepakt
OOSTERHOUT: De politie arresteerde op 19 augustus om 10.30 uur een 38-jarige vrouw uit Oosterhout. Ze bedreigde een medewerker van een woningbouwvereniging in het bijzijn van de politie. Daarbij sloeg ze de man tegen zijn arm. De vrouw was in gezelschap van familieleden naar het kantoor van de woningbouwvereniging gekomen om de woonsituatie en een woningruil van een familielid te bespreken. Toen de medewerker niet in wilde gaan op de voorgestelde woningruil, werd de vrouw agressief. De agenten waren getuige van de bedreigingen en de mishandeling. De vrouw is overgebracht naar het bureau. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. In de loop van de dag is ze weer in vrijheid gesteld.

Bejaarde vrouw raakt gewond door dronken amokmaker OOSTERHOUT: Op dinsdagavond 19 augustus werd de politie geroepen bij een ruzie in de Sint Benedictusstraat. De politie probeerde de ruzie te sussen. Een van de amokmakers richtte zijn woede op de agenten en riep dat hij hen kapot zou schieten. Dit gedrag resulteerde in zijn aanhouding. De man verkeerde onder invloed van alcohol en medicijnen. Nadien bleek dat de verdachte zich kort voor de arrestatie ook al in een café had misdragen. Hierbij heeft daar met meubilair gegooid en een bejaarde vrouw omver geduwd. De 85-jarige vrouw kwam ten val en liep daarbij letsel op aan haar heup en wat schaafwonden op. Ze heeft zich onder medische behandeling in het ziekenhuis moeten stellen. De verdachte, een 42-jarige Oosterhouter, is woensdagmiddag in vrijheid gesteld. Hij mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden voor zijn gedrag.

Bron: Jeroen Steenmeijer