PERSBERICHT - 2003-08-20

Lezers De Kampioen: Efteling attractiepark van het jaar

Lezers van het ANWB-ledenblad De Kampioen hebben de Efteling in Kaatsheuvel uitgeroepen tot het attractiepark van het jaar 2003. Ter gelegenheid hiervan onthulden hoofdredacteur Ed Lodewijks van de Kampioen, magiër Christian Farla en Efteling-gastheer Pardoes een lakzegel voorzien van deze titel bij de hoofdentree.

De achtjarige prijswinnares van de Kampioen prijsvraag, Laura van der Wal uit Amstelveen, kreeg van de directeur van de Efteling haar levenslange abonnement voor de Efteling overhandigd.

De lezers van het ANWB-ledenblad De Kampioen, met een oplage van 3,8 miljoen, hebben naar aanleiding van de oproep in het meinummer, de Efteling gekozen tot Kampioen Attractiepark van het Jaar 2003. Vandaag onhulde Ed Lodewijks, hoofdredacteur van de Kampioen, samen met Christian Farla van de Wonderlijke Efteling Show en Efteling-gastheer Pardoes een levensgrote lakzegel op het hoofdentreegebouw met de titel 'Kampioen Attractiepark van het jaar 2003'.

De Efteling is zeer vereerd met deze benoeming, die aangeeft dat zij de goede weg is ingeslagen door zich te richten op sprookjes en totaalbeleving. Ook gezien het feit dat de Efteling afgelopen jaar zo'n 3,5 miljoen bezoekers mocht ontvangen, geeft aan dat de bezoeker op prijs stelt wat de Efteling biedt. Alle parkmedewerkers die dit mede mogelijk hebben gemaakt, ontvingen van de directie een feestelijk gebakje.

Het was voor het eerst dat deze verkiezing werd gehouden. De lezers die aan de verkiezing meededen, maakten kans op een bijzondere hoofdprijs: levenslange toegang tot het winnende attractiepark. De achtjarige Laura van de Wal uit Amstelveen sleepte deze prijs in de wacht. Zij is een enorme fan van de Efteling, vooral vanwege 'de sprookjes'. Laura: "Ik sprong een gat in de lucht toen ik hoorde dat ik de prijs had gewonnen!". Ze heeft ook al een naam voor zichzelf bedacht 'de kampioen van de Kampioen'.

Uit handen van Efteling-directeur Pier Holtrop, ontving Laura naast dit abonnement, ook nog eens entreekaarten voor de Musical Doornroosje die vanaf november van dit jaar op de planken staat in het Efteling Theater.

Noot voor de redactie (