Gemeente Nieuwegein

College accoord met aanbiedingsbrief Corio

Op 19 augustus om 17.00 uur hebben Burgemeester Cor de Vos en wethouders Evert van Linge en Martin Monrooij een persconferentie gehouden. Daarin werd het besluit van het College van 11 augustus j.l. over de acceptatie van de aanbiedingsbrief van Corio toegelicht. Dit besluit is genomen onder voorbehoud van de goedkeuring van de gemeenteraad en hogere organen van Corio en van de ontwikkelingscombinatie AM Vastgoed / ING Real Estate Development. Bij de persconferentie waren -op uitnodiging van de gemeente ook vertegenwoordigers van de marktpartijen aanwezig.

De aanbiedingsbrief gaat over het aandeel van deze marktpartijen in de herontwikkeling van de Binnenstad van Nieuwegein. De marktpartijen en de gemeente Nieuwegein zijn van plan een fors bedrag te investeren in de Binnenstad. De eerste bouwactiviteiten zijn gepland in 2005.

De aanbiedingsbrief bestaat uit een planconcept en een financieel bod. De partijen en de gemeente werken de aanbiedingsbrief nader uit. Vervolgens wordt de aanbiedingsbrief juridisch vertaald naar een vaststellingsovereenkomst. Deze vaststellingsovereenkomst komt naar verwachting voor het eind van het jaar in de gemeenteraad.

Met de overeenstemming tussen de partijen onderstrepen Corio, de ontwikkelingscombinatie en de gemeente dat zij veel vertrouwen hebben in de toekomst en de potentie van de Binnenstad. Het College is vooral verheugd dat onder de huidige minder voorspoedige economische omstandigheden de investeringsbereidheid van belangrijke private partijen in dit gebied overeind blijft. De partijen zien dit ook als een belangrijk signaal naar andere investeerders.

De gemeente neemt de plannen op in het zogenaamde Operationeel Ontwikkelingsplan Binnenstad (OOB), dat voor het gehele centrumgebied wordt gemaakt. Dit OOB verschijnt eind van het jaar.


- 20 augustus 2003 -