Politie Groningen

Persberichten woensdag 27augustus 2003

Provincie Groningen 20-8-2003 -

Harkstede: dronken automobilist in de sloot A7
Een 57-jarige automobilist uit Muntendam is dinsdagavond met zijn auto in de sloot geraakt langs de A7 bij Harkstede. De man raakte daardoor bekneld in zijn auto. De brandweer heeft hem uit zijn benarde positie bevrijd, waarna hij met onbekend lestel is overgebracht naar het ziekenhuis. De man was zwaar onder invloed van alcohol. Andere weggebruikers hadden gezien dat de man vanuit de richting Winschoten kwam en hevig slingerend over de weg reed. Enkele keren was hij onderweg bijna tot stilstand gekomen hetgeen gevaarlijke situaties opleverde. De rit eindigde op de plek waar hij in de sloot belandde. In het ziekenhuis is bij hem bloed afgenomen voor nader onderzoek naar het alcoholpromillage.

Verkeerscontrole Eemshavenweg bij Noordwolde
De politie heeft dinsdag tussen 14.00 en 20.00 uur een uitgebreide verkeerscontrole gehouden op de Eemshavenweg. bij Noordwolde. In totaal werden 593 blaastesten afgenomen van bestuurders voor onderzoek naar eventueel alcoholgebruik. Twee autos bleken niet verzekerd te zijn. Verder werden er 40 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere rijden zonder geldig rijbewijs (6), verlopen APK (4), gladde banden (4), geen of niet goed bevestigde losbreekinrichting (3), snelheidsovertreding (3), geen werkgeversverklaring
vrachtautochauffeur (2), geen chauffeursdiploma, rijden met een defecte tachograaf en gevaar voor afvallende lading. Er werden drie rijverboden uitgereikt aan vrachtautochauffeurs in verband met overschrijding van het arbeidstijdenbesluit. Aan de controle werd meegewerkt door politie en medewerkers van de motorrijuigenbelasting.

Wildervank, inbraak kerk
In de kerk aan de Sportterreinstraat in Wildervank is vermoedelijk maandagnacht ingebroken Men is binnnegekomen door een slot in een zijdeur te forceren. In het gebouw zijn alle kasten doorzocht. Het is niet bekend of er goederen weg zijn. De politie stelt een nader onderzoek in.

Snelheidscontroles
Er zijn in de provincie weer diverse snelheidscontroles geweest. Op de Udesweg in Winschoten (50 km/u) werden 365 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 28 te hard. De hoogst genoteerde reed 84 km/u. In Bellingwolde werden op de Rhederweg (80 km/u) 196 voertuigen gecontroleerd Daarvan reden er 22 te hard. De hoogst genoteerde reed 122 km/u. Op de Grintweg in Winschoten (50 km/u) werden 903 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 31 te hard. De hoogst genoteerde reed 73 km/u. OP de Blijhamsterweg in Winschoten reden 136 voertuigen te hard op een gedeelte waar maximaal 50 was toegestaan . In totaal werden daar 1311 voertuigen gecontroleerd.

Lettelbert: diefstal motoren
Een inwoner van Lettelbert heeft dinsdag bij de politie aangifte gedaan van diefstal van drie crossmotoren uit een schuurtje bij zijn woning aan de Hoofdstraat. Vermoedelijk is dit in de nacht van maandag op dinsdag gebeurd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Paterswolde: politie sluit misdrijf bij Richard Schrage uit Uit onderzoek en de sectie op het lichaam van Richard Schrage is geen indicatie richting een misdrijf naar voren gekomen. De politie sluit derhalve een misdrijf uit. De politie vermoedt dat de Stadjer door een ongeluk te water is geraakt en vervolgens is verdronken. Schrage werd maandagochtend levenloos in het Paterswoldsemeer aangetroffen, nadat hij drie dagen eerder als vermist was opgegeven. In overleg met justitie is het onderzoek gesloten.

Groningen: vrouw voor heling aangehouden
De politie heeft dinsdagnacht op de Noorderhaven een 18-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor heling. Politieagenten zagen de vrouw fietsen zonder verlichting. Zij werd vervolgens gecontroleerd en bleek hierop dat de fiets waarop ze reed ruim drie maanden geleden vanaf de Westerhaven was gestolen. De vrouw verklaarde dat een vriend van haar zus de fiets voor een klein geld bedrag had gekocht. De fietster werd hierop aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: verkeerscontroles leiden tot 67 bekeuringen
De politie heeft dinsdagochtend bij een algemene verkeerscontrole op de Emmastraat en de Van Houtenlaan dertig bekeuringen uitgedeeld. Bij de controle bleek onder meer dat 17 bestuurders de verplichte rijrichting negeerden, zes automobilisten droegen de gordel niet en vier bestuurders reden zonder rijbewijs. De controle duurde twee uren. Op de kruising Westersingel en de Verlengde Visserstraat werd dezelfde ochtend een roodlichtcontrole gehouden. Zowel fietsers als automobilisten reden op deze kruising door het rode licht. In totaal werden 36 bekeuringen uitgedeeld voor het rijden door het rode licht. Een automobilist kreeg een bekeuring, omdat hij de gordel niet droeg.