Deelgemeente slotervaart Amsterdam


Amsterdam Stadsdeel Slotervaart / Overtoomse Veld
Open dag Tooroptuin

Woensdag 20 augustus is er Open Dag op de Tooroptuin (achter het tuinhuis). De schooltuinen zijn open voor publiek van 14.00-16.00 uur en van 18.00-20.00 uur.

Neem een kijkje op de schooltuinen en aanschouw het resultaat van een seizoen lang natuur- en milieueducatie in de praktijk. De tuinen zijn nu op hun mooist. De schooltuinmedewerkers staan klaar om je vragen te beantwoorden.

Tussen 18.00 uur en 19.00 uur brengt wethouder Hester Maij van Milieu, Groen, Openbare ruimte een bezoek aan de Tooroptuin. Op verzoek van het Amsterdamse Centrum voor Natuur- en Milieueducatie (NME) krijgt zij een rondleiding om een indruk te krijgen van wat natuur- en milieueducatie op de schooltuin inhoudt.

Gedurende een heel seizoen bewerken Amsterdamse basisschoolkinderen uit groep zes en zeven een eigen stukje grond op de schooltuin. Ze krijgen les van een tuinmeester of juf. In hun tuintje verbouwen ze groenten, kruiden en bloemen.

Daarnaast leren de kinderen veel over de natuur op en rond de schooltuinen. Voor de stadse schoolkinderen is dat een jaar lang praktische les in natuur en milieu.

Stadsdeel Slotervaart / Overtoomse Veld - 18 september 2003
---