CNR RECORDS

Eerste opname van Johnny Hoes uit 1956 onvindbaar

20 augustus 2003

EERSTE OPNAME VAN JOHNNY HOES UIT 1956 ONVINDBAAR

Wie klimt de zolder op, op zoek naar de missende singles van Johnny Hoes?

Johnny Hoes is weer helemaal terug. Een groots opgezet 'Concert des Levens' op Lowlands, waar meer dan 25 artiesten zijn beste hits zingen, zet een ware revival in van de 86-jarige koning van het levenslied. Ter ere van zijn 60 jarig jubileum brengt CNR Records in oktober dit jaar zijn allergrootste hits uit op een unieke dubbel CD en CD Box + boek. De productie van de CD's is nu in volle gang. Ruim 150 hits zijn teruggevonden, maar 2 singles (met 4 liedjes) lijken onvindbaar te zijn! Eén ervan is de allereerste single van Hoes uit 1956!

CNR Records speurt naar missende singles

CNR Records werkt momenteel hard aan de productie van de CD Box en de dubbel CD van Johnny Hoes. De CD-box wordt een waar collectoritem voor de verzamelaar van het Levenslied. De CD-box bevat 6 CD's met in totaal 120 liedjes en een boek met veel foto's uit privé collecties. In het boek wordt ook een achtergrondverhaal per liedje opgenomen. De dubbelaar zal het meest markante repertoire van Hoes beslaan en in totaal 40 nummers bevatten. Maar nu lijken 2 singles van Johnny Hoes onvindbaar.

De Cowboy Soldaat, Holland Polka en Tulip Time in Holland

Bob Vos (CNR Records): 'We zijn nog op zoek naar de eerste single De Cowboy Soldaat, gezongen door Hoes. Dit is een nummer uitgebracht op een 78 toerenplaat van het Belgische label Olympia. Daarnaast zoeken we een Engelstalige single op het Philipslabel van Johnny Hoes en Ria Roda met de titels : Holland Polka en Tulip Time in Holland. We hebben gezocht in de archieven van Telstar, CNR Records, Philips en het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid, maar tevergeefs. Daarom vragen we nu aan iedereen om in de kasten of op zolder te kijken. We hopen natuurlijk dat er iemand opduikt met de ontbrekende singles! Dit zou niet alleen de productie redden, maar voor de persoon in kwestie ook een bijdrage betekenen aan de ultieme bundeling van het unieke repertoire van Hoes.'

Wie (één van) de bewuste singles in huis denkt te hebben, wordt verzocht om uiterlijk 1 september a.s. een briefje te sturen naar: CNR Records, o.v.v. ontbrekende single Hoes, Postbus 488, 1400 AL Bussum.

---
Perscontact (