Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 20 augustus 2003



* JUWELIER WERKT NA WORSTELING GEWAPENDE OVERVALLER DE DEUR UIT

Dinsdagmorgen rond kwart voor elf werd door een met een vuurwapen gewapende man getracht een juwelierszaak aan de Schiedamseweg te overvallen. Bij binnenkomst ging een 35-jarige medewerker van de zaak de overvaller te lijf en werkte de man na een worsteling de deur uit. De overvaller verdween vervolgens zonder buit in de richting van de Jan Kruijffstraat.


* TWEE KINDEREN AANGEREDEN OP OVERSTEEKPLAATS

Dinsdagavond omstreeks half acht zijn twee vijfjarige jongetjes uit Rotterdam gewond geraakt, toen zij op de Laan op Zuid werden aangereden door een personenauto. De kinderen staken een voetgangersoversteekplaats over, waarna zij werden geraakt door een personenauto, bestuurd door een 37-jarige man uit 's-Hertogenbosch. Deze bestuurder haalde een voor de oversteekplaats stoppende andere personenauto in. Beide kinderen werden voor onderzoek door de GGD overgebracht naar het ziekenhuis. De 37-jarige automobilist werd voor verhoor overgebracht naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De Technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek in.


* POGING BEROVING - DRIE MINDERJARIGE VERDACHTEN AANGEHOUDEN

RHOON -In de nacht van dinsdag op woensdag even na middernacht hebben drie jongens geprobeerd op de Molendijk een 21-jarige vrouw uit Rhoon te beroven. De vrouw raakte hierbij gewond. Samen met het slachtoffer stelde de gewaarschuwde politie een onderzoek in de omgeving in. Op de Rijsdijk werden de drie jongens aangehouden. De drie, 14-, 14- en 15-jaar oud en afkomstig uit Rotterdam werden overgebracht naar het bureau en ingesloten. Eén van de knapen was in het bezit van een bivakmuts.