3e persbericht van woensdag 20 augustus 2003

Eindhoven 20-8-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Zinloos geweld in verkeer

Op de Willemstraat is woensdagmiddag een 35-jarige vrouw uit Eindhoven mishandeld door een onbekende man. De vrouw fietste over de eerdergenoemde straat toen een man tegen het verkeer in fietste en vervolgens tegen de vrouw aan botste. Toen de vrouw hier iets van zij werd zij door de onbekende in haar gezicht geslagen. De man is vervolgens naast de vrouw gaan fietsen en sloeg haar nogmaals in haar gezicht waardoor ze op de grond viel. Toen twee jongens aan kwamen lopen is de man gevlucht. De vrouw heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Zij liep een aantal schaafwonden op en verrekte enkelbanden.

Eindhoven: Eigenaresse fietst betrapt dief

Op de Piazza betrapte woensdagmiddag een 17-jarig meisje uit Eindhoven een man die haar fietsslot probeerde open te breken. Zij sprak de man aan en zei dat het haar fiets was. Hierop is de man weggelopen. De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in en kon rond 15.55 uur op de Lardinoisstraat een 42-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aanhouden. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Roodlichtcontrole

Op de kruising Hurksestraat Noord Brabantlaan is woensdag tussen 15.40 en 16.40 uur een roodlichtcontrole gehouden. In totaal werden in een uur 24 bekeuringen uitgedeeld voor het rijden door rood.

Budel: Snelheidscontrole

Op de Mulkstraat zijn woensdag tussen 14.25 en 17.00 uur 665 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 162 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 99 km/u.

Geldrop: Tas onder snelbinders vandaan gehaald

Op het Bogardeind is woensdagmiddag rond 16.50 uur de tas van een 68-jarige vrouw uit Medemblik gestolen. De vrouw fietste over de eerdergenoemde straat samen met een vriendin. Plotseling werd ze van achteren ingehaald door een scooter. De bestuurder van de scooter trok vervolgens haar tas onder de snelbinders van haar fiets vandaan en ging er vandoor. In de tas zaten diverse pasjes en ongeveer 450 Euro.

Gemert: Rijzadels gestolen

Vanuit een loods op een terrein aan de Rooije Hoefsedijk zijn tussen dinsdag 21.30 uur en woensdag 7.00 uur twee rijzadels gestolen. De daders hebben in de loods een kast opengebroken om bij de zadels te komen.

Heeze: Snelheidscontrole

Op de Somerenseweg is woensdag tussen 9.40 en 13.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 863 gecontroleerde voertuigen reden 99 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is hier 105 km/u.

Nuenen: Reeds geoogste hennepkwekerij aangetroffen

In een woning aan de Spotvogelstraat heeft de politie woensdagmiddag een net geoogste hennepkwekerij aangetroffen. De 192 resten van de geoogste planten en de bijbehorende apparatuur, waaronder 8 assimilatielampen, een koolstoffilter, een dompelpomp en zes kannen met voedingsstoffen, zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De 39-jarige bewoner is gehoord. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Son: Zakkenrollerij

Op de Nieuwstraat is woensdagmiddag rond 14.30 uur een 70-jarige vrouw uit Breugel het slachtoffer van een zakkenroller geworden. De vrouw liep met haar fiets en haar boodschappentas over de eerdergenoemde straat. Plotseling merkte ze dat haar portemonnee met daarin diverse pasjes en ongeveer 50 Euro weggenomen was.

Valkenswaard: Gereedschap gestolen

Uit een container op een terrein aan de Pastoor Heerkensdreef zijn tussen maandag 16.00 uur en dinsdag 8.00 uur een elektrische klopboormachine en een elektrische nietmachine gestolen. De dader kwam in de container door een slot open te breken.