Provincie Noord-Holland

Statencommissie vergadert over wegen en buslijnen

Beëindiging van de Citybus Hoorn en de Nachtbus Alkmaar, verlenging van het Vraaggestuurd Vervoer (Ho & Go) West-Friesland, omzetting van Pendel- naar Spitsbusverbinding tussen Beverwijk NS en Broekpolder (gemeenten Heemskerk/Beverwijk), bezwaren van omwonenden tegen de reconstructie van de weg Alkmaar-Den Helder (N9) bij de Stolpen en onderzoek naar een mogelijke verdiepte uitvoering van de wegverbetering N242 bij Alkmaar. Over deze en meer onderwerpen vergadert de statencommissie Wegen, Verkeer en Vervoer op donderdag 21 augustus a.s. in het provinciehuis, Dreef 3 in Haarlem. Aanvang 19.30 uur. De vergadering is openbaar en over onderwerpen die op de agenda staan kan iedereen de commissie maximaal vijf minuten toespreken. Bepaalde onderwerpen zijn van deze inspreekmogelijkheid echter uitgesloten. Dit geldt voor onderwerpen die een eigen bezwaar- en beroepprocedure kennen en zaken die betrekking hebben op adviezen over benoemingen en aanbevelingen van personen. Aanmelding met een tijdig telefoontje -daags tevoren- naar de secretaris, Monique de Zwart, tel. (023) 514 37 56 of een e-mail zwartm@noord-holland.nl met vermelding van het agendapunt en of de inspreker of inspreekster namens zich zelf of namens een groepering het woord wil voeren.

De agenda voor de vergadering van de commissie luidt als volgt:
* .Opening/mededelingen voorzitter

* .Agendavaststelling

* .Mededelingen/terugmelding gedeputeerde over de afsluiting van de Boerhavelaan in Haarlem

* .Vaststellen verslag vergadering 12 juni 2003
* .Rondvraag

* .Uitnodigingen aan de commissie voor werkbezoeken en congressen
* .Presentatie provinciaal verkeers- en vervoersbeleid
* .Beantwoording van vragen die in de statenvergadering van 13 mei gesteld zijn naar aanleiding van de behandeling van het collegeprogramma.
De antwoorden hebben o.m. betrekking op de uitbouw van de Zuidtangent , ontsluiting Mediapark Hilversum, openbaar vervoer in de Noordkop van Noord-Holland en onderzoek naar een monorailverbinding tussen Beverwijk NS en de Zwarte Markt
* Brief dorpsraad Spaarndam aan de wethouder van Verkeer en Vervoer Haarlem over de opheffing van buslijn 14.

* Ambtelijke toezeggingen over de reconstructie van de provinciale weg N242 bij Alkmaar

* Gevolgen aanwonenden van de aanleg van de kruising in de N9 (Alkmaar-Den Helder) bij Stolpen

* Ingekomen brieven en stukken ter kennisneming.

Iedereen is welkom de vergadering bij te wonen.

Rienk vd Veen 18-8-2003 15:04:00