Korps: Friesland, plaats: Fryslân 21-08-2003
Politieberichten 20/8 13.00 uur t/m 21/8 07.00 uur

Ballum: inbraak in kantoor
In de nacht van dinsdag op woensdag werd er ingebroken in een kantoorgebouw van een bedrijf aan de Strandweg.Door een ruit te vernielen van het kantoor kon men binnen komen. Weggenomen werden een camcorder en een minidisk. Aangifte hiervan werd gedaan door een 52-jarige inwoner van Groningen.

Ballum: inbraak in kantine camping
Woensdag tussen 00.30 en 07.15 uur werd er ingebroken in een kantine van een camping aan de Strandweg. Aan de voorzijde van de kantine werd een ruit geforceerd. Ook heeft men geprobeerd aan de achterzijde binnen te komen, hetgeen niet is gelukt. Uit de kantine werd het geldkistje uit het biljart weggenomen alsmede wat geld. Aangifte hiervan werd gedaan door een 43-jarige inwoner van Ballum.

Drachten: aanrijding met letsel
Woensdag omstreeks 09.50 uur vond een aanrijding plaats op de Knobben. Een 40-jarige inwoonster van Drachten reed als bestuurster van een auto over de Knobben komend uit de richting Noorderdwarsvaart. Uit tegenovergestelde richting kwam een 16-jarige inwoner van Drachtstercompagnie en bestuurde een bromfiets. Ter hoogte van het parkeerterrein van de Opel garage wilde de 40-jarige het terrein oprijden en verleende dus geen voorrang aan de bromfietser. Een aanrijding was het gevolg. Per ambulance is de 16-jarige overgebracht naar Nij Smellinghe voor onderzoek en kon later weer naar huis.

Burgum: winkeldieven aangehouden
Woensdag omstreeks 14.00 uur werden een 23-jarige inwoner van Rotterdam en een 18-jarige inwoner van Burgum aangehouden voor winkeldiefstal. Dit gebeurde in een drogisterij aan de Schoolstraat. 2 getuigen, een 19-jarige en een 40-jarige beiden inwoonsters van Burgum zagen de winkeldiefstal. Even buiten de winkel werd de 23-jarige aangehouden en later in de buurt kon de 18-jarige worden aangehouden. Beiden mannen overgebracht naar het bureau. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Warten: diefstal boot en buitenboordmotor
Woensdag tussen 09.45 en 11.45 uur werd bij een woning aan de Midsbuorren een rubberboot met daarachter een buitenboordmotor weggenomen. Rubberboot was van het merk Zodiac en de buitenboordmotor van het merk Yamaha 8 pk kleur blauw. Aangifte hiervan werd gedaan door een 45-jarige inwoner van Warten.

Leeuwarden: bezit harddrugs
Woensdag omstreeks 16.12 uur werd op het Zaailand geconstateerd dat een 32-jarige inwoner van Dokkum dealde. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Bij fouillering werden in totaal 79 zakjes met een totaal gewicht van 60 gram drugs aangetroffen. In de woning van de verdachte werd ongeveer 40 gram heroïne aangetroffen. Goederen alsmede zijn bankbescheiden zijn in beslag genomen. Een nader onderzoek zal worden ingesteld en proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Drachten: rijden onder invloed
Woensdag omstreeks 17.30 uur werd op de Wielewaal een 35-jarige inwoner van Drachten en bestuurder van een bromfiets gecontroleerd. Hij had gedronken. In eerste instantie verzette hij zich om mee te gaan en na een korte worsteling is de man geboeid overgebracht naar het bureau. Op bureau blies hij 495 ug/l, goed voor een rijverbod van 5 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Oldeholtpade: aanrijding met letsel
Woensdag omstreeks 17.00 uur vond een aanrijding plaats op de Hoofdweg. Een 12-jarig meisje uit Oldeholtpade reed op het fietspad gelegen naast de Hoofdweg. Zij reed richting Okldeholtpade. In dezelfde richting reed op de Hoofdweg een 44-jarige inwoner van Oldeholtpade en bestuurder van een bestelauto. Plotseling steek het meisje de weg over zonder uit te kijken. De 44-jarige probeert haar nog te ontwijken, wat niet lukt. Het meisje valt op de grond en is enige tijd buiten bewustzijn en per ambulance overgebracht naar Tjongerschans in Heerenveen. Letsel verder niet bekend.

Hollum: aanrijding met letsel
Woensdag omstreeks 17.05 uur vond een aanrijding plaats op de Schoolstraat. Een 5-jarig meisje reed op zijn fiets over de Schoolstraat gaande in de richting van de Barentsstraat. Ook op de Schoolstraat en in dezelfde richting reed een 23-jarige inwoner van Hollum en bestuurde een personenauto. Volgens een getuige slingerde de fietser en sloeg op een gegeven moment het stuur dubbel, waardoor hij kwam te vallen. Dit gebeurde vlak voor de auto van de 23-jarige. Hij hoorde plotseling een geluid en stopte onmiddellijk. Het linkervoorwiel stond boven op de fiets en het meisje. Langzaam reed hij achteruit. Het meisje is per ambulance overgebracht naar een dokter en is later per heli overgebracht naar MCL te Leeuwarden. Later bleek dat het meisje een gebroken pols en een brandwond had opgelopen veroorzaakt door het schrapen over het wegdek.

Oosterend: duinbrandje
Woensdag omstreeks 20.30 uur werd melding gemaakt dat er een duinbrand was bij een camping aan het Duingebied. Een stuk duingebied ter grootte van een voetbalveld brandde. Brandweer bluste de brand. Staatsbosbeheer was ook ter plaatse. Mogelijk brandstichting.

Wolvega: rijden tijdens een ontzegging
Donderdag omstreeks 01.29 uur werd op de Heerenveenseweg een 59-jarige inwoner van Wolvega en bestuurder van een auto gecontroleerd. Bij controle bleek hij te rijden terwijl zijn rijbevoegdheid was ontzegd. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Zwaagwesteinde: rijden onder invloed.
Donderdag omstreeks 02.34 uur werd op de Bovenweg een 20-jarige inwoner van Zwaagwesteinde en bestuurder van een personenauto gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 455 ug/l, gioed voor een rijverbod van 4 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Bureau Communicatie tel: 0900 884