Dienstenbond CNV

Leden stemmen in met principeakkoord crematoria 21-08-2003

De leden van de CNV Dienstenbond hebben ingestemd met het principeakkoord voor de CAO crematoria met een looptijd van maximaal 1 jaar. Dat betekent dus dat u een salarisverhoging van 2% met terugwerkende kracht tot 1 juli 2003 tegemoet kunt zien. Dat betekent ook verruiming in het kader van ouderschapsverlof en het kunnen opnemen van vrije dagen voor de oudere werknemers naar rato van het dienstverband.

Op het oog een mager succes maar met inachtneming van wat de werkgevers aanvankelijk presenteerden toch een behoorlijk resultaat.

Harmonisatie
Zoals wij u eerder al aangaven is de harmonisatie met de uitvaart-CAO nog zeker geen gelopen race. Eerst moet men er aan de zijde van de uitvaartverzorging nog uitkomen voordat er verder gegaan wordt met harmonisatiebesprekingen. Aangezien die beslissing voor november 2003 niet wordt verwacht, zal er op zn vroegst meer duidelijkheid komen in het jaar 2004.
Mocht het overleg over de harmonisatie met de CAO voor de uitvaartverzorging voortvarend verlopen dan kan dit invloed hebben op de looptijd van deze CAO. Natuurlijk houden we u op de hoogte van de besprekingen en de voortgang; uiteindelijk zal een resultaat aan de leden die werkzaam zijn in de crematoria en de uitvaartverzorging worden voorgelegd.

Informeren en raadplegen
Hoewel er nog veel onzekerheid is over de (start van) harmonisatie van beide CAOs ligt het in onze bedoeling u te zijner tijd op verschillende plaatsen in het land te informeren en te raadplegen. Wat u van een vakbond mag verwachten gebeurt dan ook. Leden worden goed geïnformeerd waardoor zij in staat zijn een weloverwogen beslissing te nemen om al dan niet in te stemmen met een bereikt (principe)akkoord.

Vragen?
Wilt u nadere informatie, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder A. Kasper, tel: (035)6460580 of email: hilversum@cnvdibo.nl.