Politie Gelderland-Midden

Voorthuizen; gestolen fiets na ruim een jaar terecht Publicatiedatum: 21-08-2003

Een onderzoek naar een poging tot diefstal dan wel vernieling door de politie in de unit Noord, heeft een gestolen fiets boven water gebracht. De kwestie kwam aan het rollen toen op 6 augustus van dit jaar aan de Baron van Nagellstraat in Voorthuizen vier inwoners uit Barneveld werden aangehouden. De vier, in leeftijd variërend van 17 tot en met 20 jaar zouden hebben ingebroken in een pand, dat volgens hen leeg stond.

Hoewel het gezelschap vlak voor de komst van de politie het hazenpad kiest, lukt het toch om de vier aan te houden. Niet in de laatste plaats omdat twee van hen zich vrij snel na hun vlucht bij de politie aan de Baron van Nagellstraat melden. De 19- en 20-jarige verdachte bekennen het pand te zijn binnen gegaan, na het openbreken of vernielen van een dakraam. Omdat zij denken dat het pand leeg staat, zo verklaren ze. Alleen om even rond te kijken. Niet om iets weg te nemen. De 17-jarige verdachten hebben verklaard niet binnen te zijn geweest. Het gezelschap ontkent nog andere ramen van het pand vernield te hebben.

Fiets
De jongens, die bij hun aanhouding onder invloed van alcohol verkeren, verplaatsen zich op fietsen. Uit onderzoek blijkt dat de fiets van de 20-jarige verdachte op 22 februari 2002 in Barneveld gestolen zou zijn. De verdachte vertelt de politie daarover dat hij het karretje ongeveer een half jaar geleden van een hem onbekende man in Barneveld heeft gekocht. De fiets heeft hem nog 150 euro gekost. Hij heeft afstand van de fiets gedaan, zodat deze is overgedragen aan de verzekering. De politie heeft proces-verbaal tegen het gezelschap opgemaakt.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688221

---