LogicaCMG

Persbericht

LogicaCMG levert SMS-dienst voor Gouden GidsÒ

AMSTELVEEN, 21 augustus 2003 Gouden GidsÒ heeft in samenwerking met LogicaCMG een SMS-dienst geïntroduceerd waarmee gebruikers via hun mobiele telefoon snel en eenvoudig het adres en telefoonnummer van een persoon of bedrijf kunnen opvragen. De uitgever heeft LogicaCMG als partner gekozen voor de realisatie van raadpleging van haar bestand via mobiele diensten.

Vergelijkbaar met de internetversie van de Gouden GidsÒ kan de gebruiker door het insturen van een SMS naar het speciale verkorte nummer 5511 zoeken op naam en plaatsnaam van een persoon of bedrijf. De gewenste informatie volgt direct in de vorm van een SMS-bericht. Vervolgens is het mogelijk om via de beltoets (afhankelijk van het toestel) meteen verbinding te maken met de persoon of het bedrijf. De SMS-dienst van Gouden Gids is in heel Nederland op elk moment via iedere mobiele operator te raadplegen.

De dienst wordt verzorgd via het Mobile2You platform van LogicaCMG. Dit platform maakt één-op-één communicatie met klanten mogelijk op basis van voorkeuren, interesses en transactiehistorie. LogicaCMG verzorgt vanuit zijn rekencentrum in Hoofddorp diverse interactieve diensten en 7x24 uur support voor vele klanten. Het platform wordt onder andere gebruikt voor marketingcampagnes, prijsvragen, mobiel stemmen tijdens televisieprogramma s en mobiele kaartverkoop voor concerten en evenementen.

LogicaCMG is wereldwijd marktleider op het gebied van SMS- en MMS-diensten die aan mobiele operators worden geleverd.

Over LogicaCMG

LogicaCMG is een wereldwijd opererende dienstverlener op het gebied van management en ICT-consultancy, systeemintegratie en outsourcing. Met bovendien een uitgebreide expertise in draadloze datacommunicatie ondersteunt LogicaCMG klanten in diverse markten, zoals telecommunicatie, bank- en verzekeringswezen, energie en utilities, industrie, distributie, transport en de overheid. De onderneming ontstond uit de fusie van Logica en CMG in december 2002 en heeft circa 21.000 medewerkers in dienst, kantoren in 34 landen en bijna 40 jaar ervaring in ICT-dienstverlening. LogicaCMG heeft haar hoofdkantoor in Europa en is genoteerd aan de beurzen van Londen en Amsterdam (LSE:LOG; AEX: LOG).

Meer informatie is beschikbaar via www.logicacmg.com/nl.

Over Gouden Gids

De kernactiviteit van Gouden Gids BV is erop gericht koper en verkoper bij elkaar te brengen. De Gouden Gids doet dit door bedrijfsinformatie via een logische indeling en rubricering beschikbaar te stellen aan de zakelijke en particuliere consument. Gouden Gids BV, sinds 1964 werkzaam in Nederland als uitgever van de Gouden Gids, is een dochtermaatschappij van VNU World Directories (voorheen ITT World Directories Inc.). De organisatie heeft

vestigingen in diverse landen en bezit sterke merken zoals Gouden Gids, Golden Pages, Pages d'Or en Paginas Amarelas. In Nederland telt Gouden Gids BV zo'n 600 medewerkers.

Gouden Gids is uitgever van het alom bekende boek de Gouden Gids, maar het

bestand is eveneens te raadplegen via www.goudengids.nl, via de Gouden Gids

CD-Rom en via de SMS service 5522 en 5511. Kijk voor meer informatie op

www.goudengids.nl.



LogicaCMG