Gemeente Bolsward



BRUGGENIEUWS VAN AUGUSTUS

. Binnenkort valt de benoeming van de nieuwe burgemeester van Bolsward te verwachten.
Na haar (want op de voordracht staan twee dames) officiële installatie zal de huidige burgemeester, de heer Koopmans, zijn tijdelijke functie beëindigd zien.

Daarmee komt een einde aan een lange (ambtelijke) loopbaan. Zo was de heer Koopmans onder andere wethouder van Leeuwarden, burgemeester van Wymbritseradiel en directeur van de Bestuursacademie. Het artikel elders op deze pagina somt de burgemeesters op die wij de laatste 100 jaar in Bolsward gekend hebben.

In verband met de wielerronde op donderdag 21 augustus is de binnenstad deels afgesloten voor alle verkeer tussen 18.00 en 22.00 uur.
Dat geldt met name voor het wielerparcours dat loopt over de Jongemastraat, de Marktstraat, het Marktplein, de Dijkstraat en Bargefenne, de Stoombootkade, de Turfkade en de Snekerpoort.

Binnenkort zal de Afvalkalender weer huis-aan-huis verspreid worden. Deze geeft veel informatie over het inzamelen van het afval in onze stad.
Het is goed om de nieuwe kalender straks nauwkeurig te lezen, omdat enige aanpassingen in verband met de ingebruikname van de nieuwe Milieustraat nodig zijn.
De Milieustraat is een gezamenlijk initiatief van een aantal gemeenten, waarmee wederzijdse aanpassingen nodig zijn.

Per 1 augustus ll. Is de herziening van de huurwetgeving van kracht. Dit nieuwe huurrecht zorgt voor een aantal veranderingen, waarvan de bedoeling o.m. is om alles eenvoudiger en duidelijker te maken. De voorlichting daarover loopt met name via de digitale kanalen. Alle informatie over de wijzigingen in het huurrecht van woonruimten kunt krijgen via de site www.vrom.nl/huurrecht, of voor bedrijfsruimten www.justitie.nl.

Van 20 augustus tot 15 oktober zal de ANWB via de site www.anwb.nl belangstellenden vragen te reageren op een aantal onderwerpen. Deze betreffen het terrein van de vrije tijdsbesteding. Zo wordt er een enquête gehouden over geconstateerde knelpunten in de woonomgeving, over verbeteringen die hebben plaatsgehad en gevraagd wordt om met ideeën te komen voor verbeteringen op het gebied van vrijetijdsbesteding.

U kunt ook zaken melden die gaan over klachten m.b.t. fiets- en wandelpaden, sociale onveiligheid, bedreigde parken en plantsoenen (door woningbouw, b.v.) e.d.
Relevante signalen zullen aan ons worden doorgegeven en behandeld worden.

De Friese Waterschappen werken momenteel aan een fusie. Dat zal resulteren in één Waterschap voor de hele provincie, per 1 januari a.s.
De verordeningen en regelingen die het nieuwe Waterschap nodig heeft, liggen tot 6 september a.s. ter inzage op het stadhuis, Kerkstraat 1. Belanghebbenden kunnen hun zienswijze zonodig kenbaar maken.

Zo rond half september zal de Oude Rijksweg, parallel aan de A7, wegens werkzaamheden afgesloten zijn.
Er zal een nieuwe deklaag worden aangebracht en de parkeerstroken worden verwijderd.
De breedte van de weg wordt 7,20 m.
Nu is hij, in het algemeen, 7,60 m.

Ook aan de Wibrandaweg gaat gewerkt worden in dezelfde periode als aan de Oude Rijksweg.
Aan de weg, die aan de noordkant van de stad loopt tussen de Provinciale weg en de bebouwde komt van Bolsward, zal groot onderhoud worden uitgevoerd.
Zo zal de breedte van de weg, nu 7,80 m., worden teruggebracht naar 7,20 m.

De Zomertentoonstelling in het stadhuis loopt nog tot eind deze maand. De werken van Jeroen Werz zijn te bezichtigen van maandag t/m vrijdag tijdens de openingstijden van het stadhuis en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.
De toegang is gratis.