Politie Hollands Midden
Datum: 21 augustus 2003

(

Dubbel fout Noordwijk

De politie heeft woensdag 20 augustus een 22-jarige man uit Noordwijkerhout aangehouden. Surveillerende agenten zagen rond 22:00 uur op de Duinweg in Noordwijk een auto slingerend rijden en lieten de bestuurder stoppen. Bij de blaastest bleek de bestuurder inderdaad onder invloed; de uitslag was 710 ug/l. De man krijgt een proces-verbaal. Eigenlijk zouden de agenten zijn rijbewijs moeten invorderen, maar de man was helemaal niet in bezit van een geldig rijbewijs. Ook daarvoor krijgt hij een proces-verbaal.

Aanhouding Rijnsburg

De politie heeft woensdagavond 20 augustus in Rijnsburg een 34-jarige man uit Leiderdorp aangehouden. De man wordt ervan verdacht de buurman van zijn vriendin, die in Rijnsburg woont, te hebben geslagen na een woordenwisseling. Rond 22:30 uur ontaardde een woordenwisseling in de straat erin dat de man uit Leiderdorp de 53-jarige buurman in het gezicht sloeg. De gewaarschuwde politie heeft de 34-jarige man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Rijden onder invloed Leiden

Een 23-jarige automobilist uit Leiden is donderdag 21 augustus omstreeks 03.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man werd gecontroleerd toen hij op de Schipholweg reed. Bij de ademalcoholanalyse bleek zijn ademalcoholgehalte 605 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod, bovendien werd zijn rijbewijs ingenomen.

Rijden onder invloed Zoeterwoude-Dorp

Een 21-jarige automoblist uit Zoeterwoude-dorp is woensdag 20 augustus omstreeks 01.30 uur aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man werd gecontroleerd toen hij op de Dorpsstraat reed. Bij de ademalcoholanalyse bleek zijn ademalcoholgehalte 380 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Auto's gestolen Nieuwerkerk a.d. IJssel

Donderdag 21 augustus is omstreeks 03.00 uur een inbraak gepleegd bij een bedrijf aan de Parallelweg Zuid. Onbekenden hebben het toegangshek en de toegangsdeur van het garagebedrijf te weten openen. Met een Ford uit de showroom werd de glazen pui geramd. Deze auto is met schade op het bedrijfsterrein achtergelaten. Uit de showroom zijn vervolgens drie zwarte personenauto's, een BWM X5, een Porsche Cayenne en een Volkswagen Touareg gestolen. De snelkraak kwam aan het licht doordat het alarmsysteem in werking trad. De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in naar eventueel achtergebleven sporen van de daders.

Woninginbraken Zevenhuizen

In de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 augustus is in twee woningen ingebroken. In een woning aan de Bongerd werd de voordeur opengehengeld. De bewoner mist onderandere geld. Dit was ook het geval bij een woning aan de Boslaan. Ook daar is men binnengekomen door de open te hengelen.

Rijden onder invloed Bodegraven

Een 37-jarige automobilist uit Rotterdam is woensdag 20 augustus omstreeks 11.50 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man werd gecontroleerd toen hij op de Broekveldselaan reed. Bij de ademalcoholanalyse bleek zijn ademalcoholgehalte 690. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod, bovendien werd zijn rijbewijs ingenomen.

Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326
---- --