Gemeente Berkel en Rodenrijs


Hertaxatieproject 2003 t/m 2006

Hertaxatieproject 2003 t/m 2006
wordt uitgevoerd met het bureau Tog Nederland

Voor de uitvoering van het hertaxatieproject 2003 t/m 2006 is de gemeente een 4-jarig contract aangegaan met het taxatiebureau Tog Nederland.
Het taxatiebureau heeft op zich genomen in de periode 2003 t/m 2006 alle taxatietechnische taken uit te voeren die de Wet WOZ met zich mee brengt: analyseren van de gerealiseerde marktgegevens, het uitvoeren van de massale WOZ-taxaties naar waardepeildatum 1 januari 2003, het bepalen van de waarde-invloed van gerealiseerde bouwwerken en andere wijzigingen (tussentijdse taxaties) alsmede de advisering bij de afhandeling van de bezwaar en beroepschriften.

Tog Nederland is in onze gemeente geen onbekende. Sommigen onder u zullen zich de man met het koffertje nog herinneren die de Berkelse bezwaarschriftschrijvers met een bezoek vereerde. Het bureau werd namelijk al in 2001 ingeschakeld voor de afhandeling van de bezwaarschriften. Daarna heeft het de marktanalyse en de tussentijdse taxaties op zich genomen.
Bij de uitvoering van deze taken heeft het bureau zodanig het vertrouwen van de gemeente gewonnen dat contracturering voor het hertaxatieproject 2003 t/m 2006 kon volgen.

Objectkenmerken
Deze 3e WOZ hertaxatie staat in het teken van de modelmatige waardebepaling, d.w.z. dat naast de taxateurs de computer een belangrijke rol krijgt toebedeeld. Om de kosten binnen de perken te houden is landelijk besloten om voortaan ook meer de digitale weg te bewandelen.
Aan deze operatie gaat de optimalisatie van de objectkenmerken vooraf. Gecontroleerd wordt of bijvoorbeeld aanbouwen, dakkapellen en garages wel in de computer geregistreerd staan. Ook wordt gecontroleerd of de inhoud van uw woning en de grondoppervlakte wel juist geregistreerd zijn. Omdat met deze gegevens bij een computertechnische taxatie de waarde van uw pand berekend wordt, is een controle vooraf meer dan noodzakelijk.

Advertenties
Zoals u wellicht reeds weet is de nieuwe waardepeildatum: 1 januari 2003. Nogmaals adviseren wij u dringend verkoopadvertenties van op uw onroerend goed lijkende panden te verzamelen, opdat u begin 2005 bij ontvangst van de nieuwe waardebeschikking de nieuwe waarde van uw onroerend goed kan controleren.
Te uwer informatie kunnen wij nog melden dat in de regio tevens de 7 westlandse gemeenten Monster, Naaldwijk, Schipluiden, s Gravenzande, De Lier, Maasland en Wateringen een contract met Tog Nederland zijn aangegaan. Naast deze cluster zijn de grote gemeenten Schiedam en Gouda opdrachtgever van Tog Nederland. Tog Nederland is marktleider binnen haar branche en heeft structuur aan haar landelijke werkzaamheden gegeven door te opereren vanuit een vijftal vestigingen met eigen deskundig personeel met regionale kennis. In de komende maanden houden wij u regelmatig van het project op de hoogte.

Laatste wijziging: 21 augustus 2003
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs